Escombraries, abelles, incivisme i mobilitat protagonitzen els precs i preguntes


  • Comparteix:

El ple d'aquest dilluns

El ple d'aquest dilluns

Les queixes veïnals sobre recollida d'escombraries, mobilitat i neteja de carrers han protagonitzat la sessió de precs i preguntes del ple de setembre. També hi ha hagut demandes sobre el Pla Local de Sostenibilitat i la millora de la informació que reben els regidors abans del ple. Aquest és el darrer punt de l'ordre del dia del ple que s'ha celebrat aquest dilluns.

ESCOLTA-HO

1.- Ferran Villaseñor (ERC-MES) pregunta sobre la gestió d'expedients i sobre la traçabilitat dels documents electrònic. Assenyala que cal tancar els expedients abans i millorar la informació que arriba a l'oposició a les comissions informatives.

Joana Barbany assegura que s'ha fet molta feina en aquest camí que es convocarà als regidors durant aquest mes per explicar-los quins canvis hi ha hagut.

2.- Mireia Ingla (ERC-MES) assenyala que hi ha queixes sobre escombraries a l'avinguda de la Generalitat i també alerta de queixes sobre la presència de grans quantitats d'abelles a Can Magí.

Joan Puigdomenèch respon que ja estan en contacte amb els veïns i faran el possible per solucionar-ho.

3.- Èric Gómez (ERC-MES) demana si hi ha hagut alguna actuació concreta a les piscines per afrontar l'onada de calor.

4.- Dimitri Defranc fa dues preguntes a Cristina Paraira. Una sobre el semàfor de Can Barata i una altra de queixes sobre el soroll de les obres al carrer de Vallseca. Sembla que els treballs comencen abans de les vuit del matí.

Se'l respondrà en comissió informativa.

5.- Álvaro Benejam (PP) pregunta també sobre la brossa acumulada a l'avinguda de la Generalitat. Destaca que ha rebut queixes de veïns de l'avinguda de Baixador de Mira-sol sobre la recollida de fulles i manca de poda d'arbres.

6.- Pere Soler (PSC) recull una queixa de problemes d'incivisme davant l'escola Collserola a les pistes de Sant Francesc. També demana si l'Ajuntament hi ha algun tipus de protocol de gestió de patinets elèctrics i altres dispositius.

Paraira assenyala que ho estan treballant amb l'AMB.

7.- Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) assenyala que fa anys que es va aprovar el Pla Local de Sostenibilitat i demana en quin estat està el procés participatiu que ho ha de fer funcionar. També pregunta per què no s'ha fet res aquest any per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Joan Puigdomènech li respon que està a punt de començar el procés participatiu. Paraira li detalla que faran tres activitats, les que han pogut gestionar pels canvis en la mobilitat de la ciutat. 'Hem fet àrea verda, reordenació d'àrea blava, carrils bici, reducció de vehicles al centre, moltíssimes accions relacionades amb la mobilitat', ha afirmat.

8.- Roser Casamitjana (ICV-EUiA) demana l'import de la rehabilitació de Can Quitèria, l'estat actual i la previsió d'obertura. També transmet la inquietud d'aficionats al cicle de cinema d'autor sobre si es recuperarà aquesta iniciativa.

La regidora Sílvia Solanellas avança que s'està treballant amb l'empresa que gestionarà els cinemes i que es donaran més detalls en un futur.

9.- Aldo Ciprian (Cs) fa dues preguntes per la propera comissió informativa d'Entorn Urbà. Pregunta sobre què s'ha fet davant les queixes sobre el carril bici a Can Sant Joan. També pregunta si es pren alguna mesura sobre el tràfic de drogues als Jardins del Vallès.

Paraira li respon que ja s'ha explicat en comissió informativa i que també s'ha treballat amb escoles i empreses. Admet que hi ha queixes de pares que deixen els nens a l'escola, però també assenyala que algunes escoles ho han demanat. Avança que potser es podrà fer alguna cosa amb l'aparcament a l'avinguda de l'alcalde Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.