Sant Cugat en Comú comença a caminar per definir discurs i programa electoral


Temes relacionats

ICV-EUiA veu 'una oportunitat d'or' per construir una majoria d'esquerres a Sant Cugat ( 6/set/18)

Catalunya en Comú constitueix l'assemblea local amb la vocació de ser una formació 'de govern' (22/jun/18)


  • Comparteix:

Aina Balada, Ramon Gutiérrez i Inés Luna en roda de premsa / Foto: Sant Cugat en Comú

Aina Balada, Ramon Gutiérrez i Inés Luna en roda de premsa / Foto: Sant Cugat en Comú

El nou espai polític de Sant Cugat en Comú, una confluència que integra membres d'ICV, d'EU, de Podem i independents, ha començat a preparar a través de grups de treball i de barri el discurs el programa electoral de cara als comicis municipals de maig de l'any que ve. El grup motor, escollit en assemblea al juny, s'encarregarà de coordinar la proposta comuna amb l'objectiu de fer un programa 'integrador, inclusiu i participatiu' amb tots els inscrits que treballarà en tres grans eixos: els drets i la ciutadania, l'economia i l'ecologia i la participació i el feminisme.

Després de la primera assemblea celebrada dijous passat, segons ha explicat una de les coordinadores Aina Balada, l'espai polític ha definit les comissions tècniques que s'encarregaran de treballar el programa electoral. Un document que beurà dels 'grups de barri' que es van iniciar a la primavera a partir de l''Imagina en comú' i que volen treballar les problemàtiques intrínseques de cada territori.

Una de les membres del grup motor, Inés Luna, ha explicat que l'espai polític neix amb una 'dinàmica pròpia', tot i que hereta recursos i maneres de fer d'altres formacions polítiques. Luna ha avançat que un dels punts principals del programa, que està previst que estigui llest a principis de l'any vinent, serà la problemàtica de l'habitatge per fer una ciutat 'on hi càpiga tothom'.

De la seva banda, el portaveu, Ramon Gutiérrez, ha assegurat que són 'optimistes' de cara a les eleccions de maig, ja que des del grup tenen 'la sensació que la ciutadania de Sant Cugat té ganes de canvi'.

Els membres de Sant Cugat en Comú han explicat que les línies que es comencin a marcar en la convenció municipalista de Catalunya en Comú, que tindrà lloc el primer cap de setmana d'octubre, serviran per treballar en el programa amb una 'mirada santcugatenca'.




Inés Luna

Volem que sigui un programa integrador, inclusiu i que advoqui per un Sant Cugat on hi càpiga tothom, on no se'ns fa fora. Òbviament, un dels eixos principals i que començarem treballant amb una campanya de cara a la Festa de Tardor seran les polítiques d'habitatge.

Ramon Gutiérrez

Per ser un espai nou, les expectatives les tenim totes. Tenim la sensació, i per això estem aquí, que la ciutadania de Sant Cugat té ganes de canvi en el govern municipal i que el projecte de ciutat serveixi a tothom i no només a alguns i per això tenim esperança i optimisme. Creiem que el nostre projecte polític pot funcionar molt bé a les eleccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.