Acte per escenificar el compromís local amb el llegat de l'1-O i la construcció de la República

El lema 'Republiquem' presideix des d'aquest dilluns la façana de l'ajuntament


  • Comparteix:

Tots els grups municipals, tret de Cs, el PSC i el PP s'han unit aquest dilluns per rememorar l'1-O i manifestar el compromís local amb la construcció de la República. Des dels matisos ideològics de cada formació i acompanyats de més d'un centenar de persones, els representants locals encapçalats per l'alcaldessa han reivindicat la importància del referèndum de l'1-O, el qual valoren com un exercici democràtic i de llibertat dels catalans. Els grups municipals i la ciutadania s'han aplegat davant l'ajuntament, convocats pel consistori, on s'ha llegit el manifest Republiquem que promou l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Aquest mateix compromís és visible a la façana de l'ajuntament, on s'ha penjat una pancarta amb el lema 'Republiquem'. La campanya expressa el suport del món local amb la construcció de la República catalana. Els regidors Carles Brugarolas (PDeCAT-Demòcrates), Mireia Ingla (ERC-MES) i Eloi Rovira (PDeCAT-Demòcrates) han estat els encarregats de llegir el manifest, el qual apel·la al compromís 'democràtic', 'per una solució pacífica que busqui l'acord' i amb fer avançar cap a la República catalana com a resultat de l'1-O.

Ha estat la mateixa alcaldessa qui ha valorat la jornada de votacions de l'1-O com 'un triomf de la democràcia', sense oblidar 'la violència' exercida pels cossos de seguretat espanyols. Fortuny ha reiterat que els ajuntaments 'són una peça clau del camí cap a la República'. Un camí, el qual la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha posat l'inici en el mateix referèndum, 'un principi de tot' i un acte d''empoderament de la gent'. També ha estat la lectura del portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, que ha reclamat, però, avançar en el dret a decidir pel referèndum que Catalunya 'mereix i necessita'.

L'acte, que s'ha realitzat també en altres ajuntaments catalans, ha comptat a més amb l'ADIC i ciutadans a títol personal que s'han concentrat davant les portes del consistori per recordar l'1-O.








Brugarolas / Ingla / Rovira

Només amb un fort compromís demòcratic podrem treballar amb equitat i justícia per a tots els catalans. / Des del món local fem arribar el compromís pel diàleg i per una solució pacífica que busqui l'acord. / Un any després, ens comprometem a fer-la créixer una mica cada dia. Republiquem.

Carmela Fortuny

No hem d'oblidar i no oblidem la violència que vam patir per part dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol. Una violència cap a persones, votants.

Núria Gibert

No és el final de res, va ser el principi de moltes coses. El principi de l'empoderament de la gent.

Ramon Gutiérrez

La mobilització històrica de l'1-O no va ser el referèndum que Catalunya mereix i necessita. No es va desprendre un mandat democràtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.