Pas endavant del ple per consolidar les ordenances fiscals de 2019

Les discrepàncies sobre l'IBI centren el debat, malgrat l'aprovació provisional dels preus públics


Temes relacionats

El pressupost municipal de 2019, a l'espera de les al·legacions dels grups municipals (15/oct/18)


  • Comparteix:

Les ordenances fiscals de l'equip de govern proposen una congelació de taxes, impostos i preus públics / Foto: Localpres

Les ordenances fiscals de l'equip de govern proposen una congelació de taxes, impostos i preus públics / Foto: Localpres

El ple municipal ha aprovat provisionalment la proposta d'ordenances fiscals de l'equip de govern, amb les abstencions de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, el PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés i els vots en contra de Cs, el PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc. Es tracta d'una proposta d''estabilitat', tal com ha defensat el regidor d'Hisenda, Carles Brugarolas, i que garanteix la congelació d'impostos, taxes i preus públics.

ESCOLTA-HO

Malgrat que hagi prosperat aquest primer document, els grups de l'oposició han expressat les seves reticències al respecte. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha criticat que són unes ordenances que reflecteixen un exercici de contenció que 'electoralment sí pot funcionar'. El socialista creu que cal més endeutament o més impostos per garantir els serveis.

Des de Cs, el regidor Sergio Blázquez ha mostrat preocupació sobre com afectarà l'entrada de Sant Cugat a la zona 1 de transport de l'àrea metropolitana al rebut de l'IBI. La formació taronja ha assenyalat que aquest impost és, a Sant Cugat, el més alt a Catalunya i lamenta que la proposta d'ordenances fiscals de l'equip de govern no contribueixi a alleugerir-lo.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha suggerit que el fet que d'eliminar les subvencions als vehicles dièsel es pot aprofitar per millorar la dels vehicles elèctrics. El popular també creu que s'hauria d'haver creat bonificacions a famílies nombroses o amb persones amb discapacitat a càrrec.

Des de la CUP-PC, el regidor Ignasi Bea ha expressat que, de la mateixa manera que els pressupostos, aquestes ordenances fiscals 'no garanteixen les necessitats bàsiques de la ciutadania. ICV-EUiA, de la seva banda, ja ha anunciat que properament farà arribar les seves al·legacions al respecte.




Carles Brugarolas

Són unes ordenances de final de mandat, orientades a l'estabilitat.

Pere Soler

Aquest exercici de contenció electoralment pot funcionar. En una ciutat com la nostra, algú ha de pagar els serveis que tenim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.