La vida comercial de Sant Cugat, a estudi

El ple revisarà la normativa dels usos comercials en favor de la dinamització i la proximitat


  • Comparteix:

El ple encarregarà un estudi sobre el comportament del comerç local / Foto: Lluís Llebot

El ple encarregarà un estudi sobre el comportament del comerç local / Foto: Lluís Llebot

El ple de Sant Cugat, amb l'única abstenció del PP, revisarà l'ordenança d'implantació d'usos comercials de Sant Cugat amb l'objectiu d'estudiar 'el comportament' de la vida comercial del municipi buscant vies per a la seva dinamització. Incorporar a l'actual normativa (2010), zones com Lluís Millet i Benet Cortada per preservar els valors històric i de proximitat és un aspecte que se sotmetrà a estudi. La moció és una proposta original del PSC, presentada amb el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció ha rebut el suport de la resta de grups i regidors no adscrits que han observat la contribució que pot tenir per a l'economia local cercar mecanismes per potenciar, més, el comerç santcugatenc com un pol d'atracció del municipi.

Per al PSC aquest camí haurà d'ampliar la 'preservació' d'espais comercials, pel seu caràcter històric i patrimonial, més enllà del carrers de Valldoreix, Santa Maria i Santiago Rusiñol, i les places de Quatre Cantons i d'Octavià. Un punt que veu amb bons ulls l'equip de govern i la regidora de Comerç i presidenta de consell de barri del Centre-Oest, Mayte Pérez.

L'únic que ha mostrat cert recel a la moció ha estat el PP que, tot i estar d'acord en la part actualitzadora del text, ha defensat el drets dels propietaris a treure el rendiment econòmic que considerin dels seus locals. Per la seva banda, la majoria de grups han fet pinya a l'hora d'allunyar els 'locals freds' de l'eix de vianants a favor de les botigues de 'proximitat, tracte familiar i de quilòmetre zero', com defensa ICV-EUiA. La CUP-PC ha estat qui ha recordat els districtes i ha remarcat la necessitat de crear comerç i dinamitzar l'existent a Mira-sol, les Planes i la Floresta.


Pere Soler

No volem perjudicar cap tipus de propietari o grup inversor que vulgui venir a la ciutat. Volíem tenir abans un text que reguli els usos comercials a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.