El ple reviu l'1-O amb una 'moció-agraïment' als qui 'van fer possible' el referèndum


Temes relacionats

El ple rebutja la moció de Cs que instava condemnar la violència a Catalunya (15/oct/18)

Negativa del ple a la proposta del PP contra els llaços grocs (15/oct/18)


  • Comparteix:

Placa de la plaça 1 d'Octubre / Foto: Lluís Llebot

Placa de la plaça 1 d'Octubre / Foto: Lluís Llebot

El regidor no adscrit Dimitri Defranc ho ha dit alt i clar: 'Parlarem d'aquest tema a cada ple'. I és per això que ha manifestat no entendre per què la sessió d'aquest dilluns portava a debat fins a quatre mocions relacionades amb l'1 d'Octubre en lloc d'unificar els textos en un únic debat. Defranc, exregidor de la CUP-PC, ha decidit votar a favor de totes mocions per evitar 'ofendre ningú' en un debat que torna i retorna al ple. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha intentat unir el debat en un únic punt però no ho ha aconseguit, davant la negativa de Cs.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

I en aquesta sessió, el debat sobre l'1 d'Octubre l'ha obert el PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES amb una moció per reivindicar i agrair 'a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum d'autodeterminació'. El text, amb els vots en contra de Cs i el PP i l'abstenció del PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés, ha reiterat 'la inapel·lable necessitat que el govern espanyol negociï un referèndum acordat' i ha exigit la llibertat dels 'presos i preses polítics'.

Els arguments i els retrets de sempre entre els partits, en 22 minuts de debat en què la mateixa CUP-PC ha demanat 'parar de parlar ja d'això i parlem dels temes del poble'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.