El ple rebutja la moció de Cs que instava condemnar la violència a Catalunya

Ciprian diu que l'Ajuntament finança 'grupuscles violents' i Fortuny l'acusa d'atacar la institució


  • Comparteix:

Ple d'octubre

Ple d'octubre

El plenari ha rebutjat aquest dilluns la moció presentada per Cs que instava condemnar la violència a Catalunya i a fomentar la convivència i el respecte entre la ciutadania, que només ha obtingut el suport del PP. En la seva intervenció, el portaveu del grup taronja, Aldo Ciprian, ha manifestat la necessitat del ple de condemnar la violència a Catalunya i al municipi, així com de fer que 'Sant Cugat sigui una ciutat plural que respecti al diferent'. Unes consideracions que també han compartit la resta de grups en el contingut, però no en l'exposició.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Pere Soler, ha explicat que el seu grup compartia la moció al 90% perquè, ha dit, 'condemna la violència en el seu esperit', però ha lamentat que 'només es focalitza en la radicalitat d'un bàndol, sense mirar-se el melic'.

Una posició que també ha compartit ICV-EUiA, que en boca del seu portaveu, Ramon Gutiérrez, s'ha mostrat a favor de condemnar la violència, però ha considerat que l'objectiu del text és el contrari: 'retreure que l'altre és més violent'. També s'ha expressat en aquests termes la tinenta d'alcalde del PDeCAT-Demòcrates Cristina Paraira, que ha dit que el seu grup en podria compartir els acords, però no l'exposició.

De la seva banda, el regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha qualificat el text d'hipòcrita i ha recriminat al grup taronja que condemni ara la violència quan l'1-O la va aplaudir, ha dit. Un punt en què també ha coincidit la CUP-PC. El regidor Ignasi Bea ha afirmat que 'la moció és pròpia d'un piròman que cala foc i després ha de trucar als bombers'.

L'Ajuntament contribueix a finançar 'grupuscles violents', segons Ciprian

En el seu torn de rèplica, Ciprian ha lamentat que el ple no vulgui canviar de posició i apostar per la concòrdia a la ciutat. En aquest sentit, també ha lamentat que, al seu parer, l'Ajuntament contribueixi a finançar 'grupuscles violents'. Afirmació que ha generat una rèplica de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha qualificat la intervenció d'acusació molt greu i d'atac a la institució.


Aldo Ciprian

La imatge de grupuscles finançats molts d'ells per corporacions com la nostra no ajuda a donar una imatge de normalitat a Catalunya, ni cap als estrangers i ni cap als locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.