El ple manté construir un carril bici a la rotonda de l'Hipòdrom

No prospera la moció de Cs que demanava modificar el projecte per no perjudicar el trànsit


  • Comparteix:

La rotonda del Hipòdrom per on es vol fer passar el carril bici / Foto: Lluís Llebot

La rotonda del Hipòdrom per on es vol fer passar el carril bici / Foto: Lluís Llebot

Segueix en peu la futura construcció d'un carril bici a la rotonda de l'Hipòdrom. Així ho ha acordat el ple d'aquest dilluns després de rebutjar una moció presentada per Cs que instava a aturar i modificar el projecte en considerar que 'perjudica el trànsit rodat'. La votació ha comptat amb l'abstenció dels regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés, així com del PP, que ha considerat que la iniciativa no afectarà tant el trànsit com argumenta el partit taronja.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

De fet, en aquesta línia s'han expressat la resta de partits. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha considerat la moció d'exageració i ha defensat la solvència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui s'encarrega de la gestió del projecte. Tot i així, ha demanat que hi hagi elements reguladors que afavoreixen l'afluència del trànsit.

De la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha defensat que cal prioritzar els vianants i els ciclistes per sobre dels conductors i així fomentar una mobilitat més sostenible, i ha lamentat que Cs no presentés al·legacions al projecte quan tocava. Una qüesitó que també ha recriminat ERC-MES.

Una connexió amb Rubí

Altres grups com la CUP-PC han subratllat que el projecte suposa una connexió amb ciutats veïnes com Rubí i han afirmat que l'actual disposició de la rotdona de l'Hipòdrom representa 'una barrera urbanística' i que la seva modificació és 'una reivindicació històrica' que representa 'una recuperació de l'espai per a les persones'.

En aquest punt també ha coincidit la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, que ha posat l'accent en la importància de potenciar una mobilitat més saludable. També ha convidat al grup taronja a sumar-se al projecte, així com a realitzar més simulacions i proves per garantir que l'afectació al trànsit no serà tan significativa. De la seva banda, Ciprian ha lamentat que amb aquest projecte es creïn més problemes que solucions i ha assegurat que amb la millora del carril bici que passa per Volpelleres fins a la rotonda del Centre Comercial Sant Cugat es podria connectar la ciutat amb Rubí sense perjudicar el trànsit rodat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.