Bargalló diu que la Generalitat donarà 'suport moral' als ajuntaments en la demanda de més policia estatal


  • Comparteix:

El conseller en cap ha assegurat, però, que no s'avançarà el desplegament dels Mossos

El conseller en cap ha assegurat, però, que no s'avançarà el desplegament dels Mossos

El conseller en Cap de la Generalitat, Josep Bargalló, s'ha compromès recolzar l'Ajuntament de Sant Cugat i la resta de municipis de la comarca pel que fa a la històrica reivindicació que s'incrementin les dotacions de policia estatal. Bargalló ha assegurat, però que no pot avançar-se el desplegament dels Mossos ni es poden incrementar les seves competències a la zona fins que arribin, al novembre del 2006.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha tornat a manifestar la seva preocupació per la manca d'efectius de policia estatal a la nostra ciutat i al conjunt de la comarca, i pel seu progressiu replegament quan encara falten dos anys perquè els Mossos d'Esquadra arribin a la ciutat.


Lluís Recoder

Veig amb preocupació el desplegament dels Mossos per Barcelona, que fa que ens anem quedant rodejats i que el que quedi més desprotegit és la nostra comarca.


Davant d'aquesta preocupació, el conseller en cap s'ha compromès a mantenir-se al costat dels ajuntaments en la seva demanda de més efectius estatals, però ha assegurat que, a hores d'ara, no és possible avançar l'arribada dels Mossos d'Esquadra a la comarca.

Josep Bargalló

No hi ha temps d'arribar a un acord perquè el govern de l'Estat faci una transferència econòmica per tenir una dotació de Mossos, però ens mantindrem amb els ajuntaments en l'exigència de més policia estatal.


Bargalló també ha negat que hi hagi perspectives d'ampliar les competències dels Mossos perquè puguin donar un cop de mà puntual als cossos de policia local i estatal, més enllà de les competències de trànsit, tal i com ja havia sol·licitat fa uns mesos l'alcalde,



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.