Ciutadans pel Canvi vol que els pressupostos municipals pel 2006 siguin participatius


  • Comparteix:

La plataforma ha engegat una campanya d'abast nacional

La plataforma ha engegat una campanya d'abast nacional

La secció local de Ciutadans pel Canvi ha creat un grup de treball per engegar una campanya amb l'objectiu que els pressupostos de Sant Cugat al 2006 siguin participatius. La iniciativa s'inscriu dins la campanya d'abast nacional que ha dissenyat aquesta plataforma política per aconseguir que la ciutadania pugui decidir en què es destinen els diners públics.

Tal com expliquen des de Ciutadans pel Canvi, els pressupostos participatius són mecanismes que permeten que els ciutadans, individualment o a través d'entitats, decideixin de manera directa a què es destinen els diners públics o, fins i tot, com es recullen. Pau Calsamiglia, regidor de Ciutadans pel Canvi a Sant Cugat, explica en què consisteix aquesta iniciativa.

Pau Calsamiglia

Pressupostos participats és una iniciativa que ha pres Ciutadans pel Canvi amb l'objectiu que, per l'any 2006, un grapat d'ajuntaments representatius puguin fer pressupostos participats. Des de Sant Cugat ja ens hem mobilitzat


Segons Calsamiglia, s'ha donat la confiança als polítics per marcar per on han d'anar els pressupostos, però a nivell de barris o de districtes, les necessitats són molt a tocar de la gent, i la ciutadania hauria de tenir l'opció de participar i decidir de forma més directa. Tot i així, segons Calsamiglia, per tal que hi hagi participació cal que els ciutadans disposin de la informació necessària, i això, com en d'altres municipis, falla a Sant Cugat.

Pau Calsamiglia

Dificilment el ciutadà pot incidir si no té la informació elaborada per l'Ajuntament del que es destina a les diferents partides. Una primera reivindicació si parelm dels calers on calen, és saber d'on surten i on es dediquen


Per últim, Calsamiglia ha explicat que la implantació dels pressupostos participatius és una qüestió complicada perquè ja hi ha partides que estan destinades al dia a dia, però que cal marcar prioritats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.