ERC-MES busca la condemna del ple municipal a la monarquia


  • Comparteix:

El text fa referència a la resolució aprovada pel Parlament el 10 d'octubre / Foto: ACN

El text fa referència a la resolució aprovada pel Parlament el 10 d'octubre / Foto: ACN

ERC-MES demanarà al ple municipal que mostri 'rebuig i condemna al posicionament de Felip VI i a la monarquia refermant el compromís amb els valors republicans' i doni suport a les institucions catalanes. De fet, el grup municipal presenta una moció que fa referència a la resolució aprovada pel Parlament el 10 d'octubre que reprovava l'actuació del rei en el conflicte català i apostava per l'abolició 'd'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia' i que el govern espanyol va portar al Tribunal Constitucional (TC).

En aquest sentit, la portaveu republicana, Mireia Ingla, ha qualificat 'd'amenaces' les declaracions que va fer Felip VI amb relació al referèndum de l'1-O 'cap a aquells que ens volem expressar votant' i ha sentenciat que una figura d'un cap d'Estat 'no hauria de fer' aquest tipus d'afirmacions. Ingla ha explicat que aprofiten el suport a la resolució del Parlament per 'recordar l'aposta per l'abolició de la monarquia' i ha reprovat 'l'actitud permanent del govern espanyol' que 'no permet que les institucions catalanes tinguin els debats que considerin oportuns'.

El text també reivindica 'la sobirania del poble català i de les decisions polítiques que aproven les institucions de Catalunya'. Ingla s'ha mostrat optimista perquè tiri endavant la moció, amb el suport dels grups independentistes i el del grup d'ICV-EUiA.


Mireia Ingla

Reprovem aquesta actitud permanent del govern espanyol, en aquest cas també del PSOE, que no permet que les institucions catalanes tinguem els debats que considerem oportuns. A més, en el cas de la monarquia és un debat que té molt suport de la ciutadania del nostre país i també de la santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.