L'Oficina Local d'Habitatge detectarà casos en risc de desnonament

L'objectiu és identificar aquells casos que no passen pel circuit dels serveis socials


Temes relacionats

Sant Cugat tindrà una Mesa d'Emergència Habitacional per afrontar els casos de desnonament (24/oct/18)


  • Comparteix:

L'Oficina Local d'Habitatge està ubicada al carrer d'Elias Rogent / Foto: Localpres

L'Oficina Local d'Habitatge està ubicada al carrer d'Elias Rogent / Foto: Localpres

L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) es convertirà en una nova porta d'entrada per poder atendre situacions de vulnerabilitat social o de risc de desnonament. El servei està actualitzant els seus protocols i es dotarà també d'una treballadora social experta en temes d'habitatge per evitar que cap persona amb risc d'exclusió social quedi fora del sistema d'atenció. La mesura, anunciada per l'alcaldessa, Carmela Fortuny, al programa 'Línia directa' de Cugat.cat, s'afegeix a altres iniciatives com la recentment creada Mesa d'Emergència Habitacional.



ESCOLTA-HO

Aquest nou instrument, que ha de ser ratificat pel ple, tindrà un banc de recursos per fer front a les situacions més urgents. En concret, comptarà amb 14 pisos de Promusa i una dotació econòmica. Tot i així, Fortuny ha explicat que l'objectiu és actuar amb previsió i poder donar respostes a la ciutadania que més ho necessita.

És per això que l'Oficina Local d'Habitatge no només serà un punt d'informació sobre els drets dels llogaters, sinó que també detectarà casos que queden fora o que no es dirigeixen als serveis socials municipals. 'Hi ha desnonaments a Sant Cugat i ens preocupen', ha afirmat l'alcaldessa, qui ha recordat que aquest nou protocol se suma a altres recursos com les ajudes al pagament de l'IBI, el lloguer o la hipoteca.

A més, la intenció de l'equip de govern és augmentar el 2019 un 10% el pressupost de les ajudes. Segons el bàrometre inclusiu, un 11,4% de la ciutadania no pot fer front a despeses bàsiques i alerta que es troba en una situació 'de forta necessitat econòmica'. En aquest sentit, Fortuny ha dit que són dades que 'preocupen i ocupen', tot i que cal 'contextualitzar-les' per trobar la millor via d'acció.







Carmela Fortuny

Aquestes persones hauran de tenir aquesta via d'entrada per l'Oficina Local d'Habitatge, que tindrà una treballadora social experta. Es formalitza la Taula d'Emergència Habitacional.

Carmela Fortuny

En el pressupost 2019 estem treballant un increment del 10% per aquestes ajudes. Són dades que ens preocupen i ens ocupen i les hem de treballar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.