El PP i el PSC condemnen la pintada d'Arran contra Llarena

Els dos grups polítics veuen innacceptable el fet i ho qualifiquen d'atac


  • Comparteix:

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

El PP i el PSC han condemnat aquest dimecres la pintada que Arran ha fet en un bloc de la ciutat en què la plataforma independentista hi situa el domicili del jutge Pablo Llarena. En un comunicat, els populars han exigit a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que condemni 'l'acte feixista' i que també ho facin la resta de partits independentistes. De la seva banda, els socialistes han demanat, unes hores més tard en un altre comunicat, respecte per a la separació de poders i per a la discrepància política.

Al comunicat, els populars han recriminat als independentistes que 'no s'omplin la boca dient que són un moviment no violent perquè actes com aquest els desacrediten'. El portaveu i president del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha recalcat en declaracions a Cugat.cat que 'cal identificar les persones del col·lectiu Arran i prendre les mesures necessàries previstes a la llei'. Al comunicat, la formació sol·licita que la junta de portaveus local emeti un pronunciament 'en contra d'aquest acte intimidatori' i que es llegeixi a l'inici del ple del proper dilluns.

De la seva banda, el portaveu municipal del PSC, Pere Soler, ha qualificat en declaracions a Cugat.cat d''innacceptable' l'acció d'Arran i ha demanat respecte per a la 'diversitat ideològica'. En un comunicat, els socialistes han lamentat que 'de nou el nom de Sant Cugat es passegi pels informatius estatals i internacionals i que es visualitzi com una població intolerant i incívica'. També han afegit que 'els socialistes podem discrepar de les decisions judicials i dels processos endegats, però creiem en la separació de poders i per això mai podem justificar la violència com a mètode de reivindicació política en democràcia'.

Més reaccions
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que és 'radicalment democràtic i antiviolent', la pintada de groc que ha fet Arran al portal d'aquest habitatge de Sant Cugat. El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha condemnat 'rotundament' l'acció d'Arran i el president de Societat Civil Catalana (SCC), Pere Rosiñol, ha afirmat que la pintada constitueix una 'pressió' al jutge i al sistema judicial espanyol.




Álvaro Benejam

Al final el que s'hauria de fer és identificar les persones del col·lectiu Arran i prendre les mesures previstes a les lleis contra aquestes accions. Cal identificar persones concretes perquè Arran no està constituït com a col·lectiu. Ja les coneixem, no se n'amaguen.

Pere Soler

Nosaltres demanem respecte per a la separació de poders, encara que a vegades puguem no compartir. No creiem, però, que la solució sigui anar a casa del jutge en qüestió o del partit que discrepa de les teves idees a fer-hi bretolades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.