Sant Cugat vol convertir la pedrera Berta en un circuit per visitar


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la pedrera Berta / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de la pedrera Berta / Foto: Localpres

La controvertida pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, pot tenir un final diferent. La intenció de l'Ajuntament és convertir aquest espai, que fa anys que no té activitat extractiva, en un circuit transitable i preservar així els seus valors. Per això, des de Sant Cugat es demana que s'aturi el procés de rebliment -omplir de terres els terrenys- i que s'iniciï un nou programa de restauració.

El primer pas per assolir les intencions del consistori és reclamar a la Generalitat que insti l'empresa que gestiona la pedrera a aturar el rebliment. I així ho farà si aquest dilluns el ple municipal dóna el vistiplau a aquesta sol·licitud a la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Segons el consistori, les seves propostes estan en sintonia amb la Generalitat, el Papiol i l'EMD de Valldoreix. 'Volem preservar els valors ambientals', ha afirmat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, qui ha detallat que la proposta passa per crear un circuit obert a la ciutadania.

En la mateixa línia, el tinent d'alcalde de Territori, Medi Ambient i Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha explicat que en aquesta zona existeixen mines que podrien ser visitables a més de crear un espai tranquil.






Carmela Fortuny

Nosaltres volem preservar els valors ambientals, geològics i faunístics que s'han identificat a l'espai de la pedrera Berta.

Joan Puigdomènech

Crear un recorregut formatiu o paisatgístic. Hi ha unes mines visitables, zones de quietud o de recorregut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.