Compromís municipal contra la violència masclista als trens de FGC

Un 17% de les agressions d'aquest tipus es produeixen al transport públic, segons la Generalitat


  • Comparteix:

Un grup de manifestant va tallar les vies de FGC amb motiu de la vaga feminista d'aquest març

Un grup de manifestant va tallar les vies de FGC amb motiu de la vaga feminista d'aquest març

Sant Cugat instarà Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a enllestir el protocol que redacta des del maig per combatre la violència masclista als seus trens. El posicionament arriba arran de l'aprovació d'una moció de la CUP-PC on es lamenta que la companyia ferroviària no hagi reaccionat fins la vaga feminista del 8 de març. Una protesta també continguda al text aprovat, que demana que FGC i la fiscalia de Terrassa retirin l'acusació contra les manifestants que van tallar les vies en aquella jornada.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Els acords que contenen aquestes peticions han suscitat debat i han dividit els grups municipals, que sí s'han posat d'acord a l'hora de combatre la violència masclista. El PP i Cs han criticat que la moció dels cupaires barregi aquesta lluita amb el procés judicial lligat al tall de les vies i, per tant, han votat en contra d'aquests punts. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, veu totalment justificat que es lliguin els dos temes, ja que l'acció de protesta formava part d'una reivindicació que ha motivat la redacció del protocol per part de FGC. Gibert també ha recordat que un 17% de les agressions masclistes es registren al transport públic.

Al debat, un dels moments més tensos l'han protagonitzat la portaveu cupaire i la regidora de Cs Munia Fernández-Jordán. Gibert ha criticat que Cs titlli de violència l'acció de protesta del 8-M; Fernández-Jordán ha defensat tant el dret a treballar de les persones que aquell dia volien treballar com el seu propi per expressar-se en els termes que vulgui.

El PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés s'han abstingut al punt que reclama instar la fiscalia de Terrassa a retirar l'acusació contra les manifestants. Cortés ha emès un vot en el mateix sentit en el punt que recull instar FGC amb aquesta petició.

Cs i PP també han votat en contra del punt que recull traslladar l'aprovació de la moció al consell d'administració de FGC, al govern català, a la fiscalia de Terrassa i als col·lectius feministes 8mil motius i Hora Bruixa.


N. Gibert / M. Fernández-Jordán

Qualsevol acció de violència és protesta? Si fos per Cs, cap protesta té cabuda des de l'Edat Mitjana. Deixin de parlar de violència. / Vostè no m'ha de dir que deixi de parlar de res perquè sóc lliure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.