Josep Maria Martí Rigau i Maria Cusó entren al Consell d'Administració de Cugat.cat


  • Comparteix:

Els dos periodistes substituiran Anna Toro i Xavier Fornells / Foto: Cugat.cat

Els dos periodistes substituiran Anna Toro i Xavier Fornells / Foto: Cugat.cat

Els periodistes Josep Maria Martí Rigau i Maria Cusó s'han incorporat al Consell d'Administració de Cugat.cat després que s'hagi acordat al ple d'aquest dilluns i en substitució d'Anna Toro i Xavier Fornells, que deixen l'organisme per incompatibilitats professionals. La incorporació de Rigau i Cusó ha comptat amb l'abstenció del PP, el PSC i del regidor no adscrit Dimitri Defranc. Els populars i els socialistes han argumentat la seva postura dient que el procés de nomenament dels candidats ha estat 'confós'. Els socialistes també han afegit que alguns dels candidats no els sembla òptim per un 'òrgan que ha de ser imparcial'.

ESCOLTA-HO

El ple també s'havia de pronunciar sobre la presidència del consell, que s'havia proposat que recaigués en mans de Rigau. La candidatura del santcugatenc, però, no ha prosperat en no obtenir la majoria qualificada necessària del ple, que és de dos terços (17 vost). En aquest punt, que s'ha votat de manera separada, s'hi han abstingut el PSC, la CUP-PC, i Defranc. Els grups de Cs i PP hi han votat en contra; i el govern, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Xavier Cortés han votat a favor.

En no prosperar la candidatura de Rigau, la regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha explicat que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) haurà d'emetre un informe en què s'estableixi la presidència del consell entre els seus membres.

Martí Rigau ha estat cronista al Canal Parlament de Televisió de Catalunya i Cusó treballa a RAC1.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.