La CUP-PC vol frenar la licitació de la gestió de l'aigua per no 'hipotecar' propers mandats

El grup municipal critica la 'desídia' del govern en la remunicipalització i hi veu 'mala fe'


Temes relacionats

La CUP-PC vol frenar la licitació de la gestió de l'aigua per no 'hipotecar' propers mandats (28/nov/18)

ICV-EUiA, ERC-MES i la CUP-PC demanen que s'agilitzi l'auditoria de les obres del 'Cas 3%' (20/nov/18)


  • Comparteix:

Les regidores de la CUP-PC Lourdes Llorente i Núria Gibert / Foto: Cugat.cat

Les regidores de la CUP-PC Lourdes Llorente i Núria Gibert / Foto: Cugat.cat

La CUP-PC vol frenar el procés de licitació de la concessió del servei de l'aigua a Sant Cugat. Per fer-ho, el grup municipal presenta una moció al ple d'aquest mes per 'exhaurir la via política', tot i que no descarten la 'via judicial'. Els cupaires critiquen la 'desídia' de l'equip de govern amb la qüestió i la 'deslleialtat' amb la Taula de l'aigua, una comissió d'estudi del servei que qualifiquen d''estafa', creada el 2015 després de l'aprovació d'una moció presentada pel mateix grup.

De fet, des del partit afirmen que veuen una 'mala fe intencionada' per part del govern per la 'opacitat' amb què ha tractat la remunicipalització de l'aigua. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat que tenen dos informes, un elaborat per l'empresa Heras i l'altre per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que són 'clarament contradictoris' sobre la inversió que hauria de fer l'Ajuntament per internalitzar el servei de l'aigua, actualment a càrrec de Sorea. Segons Gibert, la diferència és de 'milions d'euros', un fet que, asseguren és 'suficient' per aturar una licitació que 'hipotecarà' els propers mandats.

La moció inclou l'encàrrec d'un estudi a l'AMB sobre la viabilitat de la internacionalització del servei d'abastament d'aigua i 'no licitar ni elaborar els plecs de condicions' fins que no tinguin els resultats i 's'hagi fet el debat oportú' per 'prendre una decisió raonada i argumentada'.

Els cupaires són optimistes per a què els vots de l'oposició al complet aprovin un text 'poc ideològic' que tracta un tema 'd'interès cabdal' per a la ciutadania.




Núria Gibert

Creiem que estem en disposició d'afirmar que hi ha hagut mala fe en la dilació i en la gestió de la comissió. L'objectiu de compartir la informació i anar fins al fons en l'estudi del que podria ser la municipalització mai no ha estat sobre la taula.

Núria Gibert

Té un punt de mala fe i d'opacitat intentar licitar un servei tan important a tres mesos d'acabar el mandat, hipotecant els mandats següents. Hi ha una esfera que no coneixem que creiem que motiva la pressa i la deslleialtat amb els acords de ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.