ERC-MES vol que l'Ajuntament es comprometi amb la lluita contra el VIH


  • Comparteix:

Roda de premsa d'ERC-MES i el Jovent Republicà / Foto: Cugat.cat

Roda de premsa d'ERC-MES i el Jovent Republicà / Foto: Cugat.cat

Coincidint amb el Dia Internacional de Lluita Contra la Sida, l'1 de desembre, ERC-MES demanarà al ple del dilluns 17 de desembre, que l'Ajuntament reforci de forma immediata les accions i els programes d'educació sexuals, fent especial èmfasi en el VIH. Posant el focus en els joves, el grup municipal exigeix la instal·lació de màquines expenedores de preservatius als instituts públics de la ciutat, així com a altres espais del municipi. De fet, Jovent Republicà ha aprofitat l'efemèride per repartir aquest divendres preservatius als centres de secundària de Sant Cugat.

La moció també insta el consistori a col·locar, cada 1 de desembre, un llaç vermell a la façana de l'edifici i a incorporar la data de l'1 de març, Dia per la Zero Discriminació, entre les diades commemoratives del municipi i així demostrar compromís per fer front a l'estigma i la discriminació relacionades al VIH.

La coalició torna a presentar la mateixa moció que es va aprovar el novembre de 2016 per unanimitat en gairebé tots els acords perquè, asseguren, que dos anys després encara no s'ha complert. El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha explicat que a Catalunya, 'les infeccions per VIH en els darrers anys es mantenen o augmenten', fet que constata 'la falta de consciència dels joves respecte la malaltia'. Davant d'aquesta no millora de la situació, Gómez ha lamentat 'que l'Ajuntament no està al capdavant en la defensa dels drets sexuals i reproductius i sembla que no té voluntat de treballar per fer front a l'epidèmia del VIH'.

El text també insta l'Ajuntament a adherir-se a la Declaració de París d'acció accelerada a les ciutats per posar fi a l'epidèmia i el VIH a escala mundial el 2030 i al 'Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH'.




Èric Gómez

La realitat és que han passat dos anys. Dos anys en què hem de lamentar que el nostre Ajuntament no està al capdavant en la defensa dels drets sexuals i reproductius i sembla que no té voluntat de treballar per fer front a l'epidèmia del VIH.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.