El PSC vol que Pedra i Sang torni a ser anual i acusa Solé de buscar 'pretextos' en la Generalitat


  • Comparteix:

Els socialistes presentaran una moció al ple demanant que la representació sigui anual

Els socialistes presentaran una moció al ple demanant que la representació sigui anual

El PSC presentarà al proper ple municipal una moció per demanar que les representacions de 'Pedra i Sang' tornin a ser anuals. El portaveu socialista, Jordi Menéndez, considera que l'Ajuntament ha de donar suport a una obra que s'està convertint en un símbol, i critica que la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, busqui el 'pretext' de la Generalitat per justificar la seva decisió de convertir-la en bianual.

Amb aquesta moció, el PSC es vol erigir en portaveu de l'opinió popular que reclama que les representacions de 'Pedra i Sang' tornin a ser anuals i es consolidin com una tradició santcugatenca. Amb aquest objectiu, els socialistes presentaran una moció al ple per tal que l'equip de govern garanteixi la col·laboració municipal necessària per assegurar la continuïtat de l'espectacle.

Sentim el portaveu del grup municipal socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

A ningú li passa pel cap anar a Olesa o Esparreguera i dir que la Passió es faci cada dos anys. A Sant Cugat estem intentant construir un símbol, una tradició.


A més, Menéndez considera que condicionar la continuïtat d'aquesta obra al suport de la Generalitat és un 'pretext', ja que en anys anteriors el govern català mai hi havia col·laborat i, en canvi, el muntatge s'havia representat.

Jordi Menéndez

En anys anteriors no s'havia comptat amb cap ajut de la Generalitat i s'havia fet. Àngels Solé pot prendre la decisió que vulgui, però no ha de buscar el pretext de la Generalitat.


El PSC assegura que amb aquesta moció no volen protagonisme ni patrimonialitzar la qüestió, i afegeix que convida a la resta de grups municipals a donar suport al text per convertir-lo en una moció institucional.

Entre d'altres coses, la moció demana estudiar la millor manera de finançar aquesta representació en els propers anys, ja sigui buscant una alternativa a la Sala Capitular del Claustre o buscar fonts de finançament alternatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.