Enmig de les discrepàncies, tots els partits coincideixen en la necessitat de diàleg per desencallar la modificació del PGM de la Floresta


  • Comparteix:

El procés està aturat des de finals del mes de juny

El procés està aturat des de finals del mes de juny

La modificació del PGM de la Floresta continua sobre la taula, després que la Generalitat aturés la tramitació per dos punts de l'expedient. Mentre que CiU continua veient la proposta feta com la millor alternativa, el seu soci de govern, ERC, defensa, igual que PSC i ICV, la necessitat de buscar una altra alternativa que permeti modificar el PGM sense urbanitzar Can Busquets.

Després que el passat mes de juny el govern català demanés que dos decrets d'alcaldia de l'expedient de modificació del PGM de la Floresta passessin per ple, el procés continua aturat.

Des de CiU continuen afirmant que l'expedient plantejat és la millor opció per legalitzar les cases de la Floresta fora d'ordenació, fer habitatge públic al districte i protegir el 80% de Can Busquets. El portaveu de la federació, Joan Recasens, demana però que, si no ho veuen així, tant la Plataforma Cívica per la Defensa d'aquest espai com els partits polítics facin propostes alternatives en un esforç de diàleg que serveixi per desencallar el procés.

Joan Recasens

El que demanem és a aquells que no la volen plantegin solucions alternatives. El que hem de fer és un esforç de diàleg i és el que estem fent.


El seus socis de govern però continuen discrepant en aquest tema i defensant la preservació integral de Can Busquets. El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, afirma que cal un procés de diàleg que permeti trobar una alternativa per modificar el PGM de la Floresta sense urbanitzar aquest sector.

Eduard Pomar

Aquesta situació d'impàs és necessària per buscar vies d'acostament i demanem a CiU i a la Plataforma que, si estem per preservació de can busquets, busquem solucions.


Des de l'oposició, PSC i ICV coincideixen amb ERC en la possibilitat de reiniciar el procés per buscar una alternativa que no passi per construir a la zona de Can Busquets. Per als socialistes, la legalització de les cases fora d'ordenació i la preservació d'aquest espai són dos temes que han d'anar per separat, i això depèn només dela voluntat de CiU. Escoltem el seu portaveu, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

No pot ser és sotmetre la població de la Floresta a una mena de xantatge. El projecte de modificació del PGM amb Can Busuqtes està parat i s'ha de reiniciar sense incloure aquest sector.


De la seva banda, els ecosocialistes han reiterat la necessitat d'afrontar de forma conjunta la preservació de Collserola i han afegit que, per poder tirar-ho endavant, cal buscar la complicitat d'altres administracions. Xavier Boix, portaveu d'ICV.

Xavier Boix

No deixem aquesta modificació al calaix i tornem a recuperar el resultat del Pla Director de la Floresta i fem una nova proposta.


Per últim, des del PP mantenen que el cal és parlar i buscar una via de consens entre totes les parts. Després d'haver votat favorablement a la modificació del PGM de la Floresta en el seu moment, ara la portaveu dels populars diu que cal replantejar el tema i fer el que sigui millor per la ciutat.

Berta Rodríguez

Nosaltres estem oberts al diàleg i a parlar i buscar un punt d'encontre i si ara està aturat i es pot replantejar, estarem pel que sigui millor per la ciutat.


De moment, la tramitació de l'expedient de modificació del PGM de la Floresta, que inclou la construcció de 64 cases a Can Busquets, està aturada. Des de la Plataforma Cívica continuen demanant que es reinicii el procés i han organitzat una nova passejada pel sector de Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.