La CUP-PC vol que l'AMB es faci càrrec de les expropiacions de zones verdes


  • Comparteix:

Una de les últimes zones verdes expropiades és al creuament entre el carrer de Llaceres i la Rabassada / Foto: Google Maps

Una de les últimes zones verdes expropiades és al creuament entre el carrer de Llaceres i la Rabassada / Foto: Google Maps

La CUP-PC vol l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es faci càrrec de l'expropiació de les zones verdes en mans privades a Sant Cugat. Així ho reclama una moció al ple de desembre, que vol treure dels comptes de l'Ajuntament les compensacions futures dels espais previstos al Pla General Metropolità (PGM) del 1976 i que els propietaris tenen la potestat de demanar.

CONSULTA LA MOCIÓ

La formació argumenta que era la desapareguda Corporació Metropolitana de Barcelona (CMB) qui havia de fer-se càrrec econòmicament de les expropiacions, però va desaparèixer per motius polítics. Segons els cupaires, la seva hereva, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és qui hauria d'assumir els pagaments i no l'Ajuntament com fins ara.

El vocal de la CUP-PC a Valldoreix, Xavier Humet, ha explicat que aquesta despesa, que 'no pot assumir el pressupost de Sant Cugat', va ser creada per la CMB i que les conseqüències les hauria d'assumir 'l'entitat que la substitueix.

D'on sorgeix l'expropiació i el problema de les zones verdes?
Aquestes expropiacions es deuen a l'execució del Pla General Metropolità (PGM) del 1976 i Sant Cugat és un dels municipis més afectats. Amb el PGM del 1976 es van repartir les zones verdes entre les localitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Moltes de les zones verdes programades aleshores es troben situades en terrenys privats i els seus propietaris reclamen als ajuntaments l'expropiació, amb la corresponent compensació econòmica, perquè es destinin a l'ús previst. El problema rau en el fet que moltes d'aquestes zones no poden ser utilitzades com espais verds públics perquè són barrancs i terrenys abruptes.


Xavier Humet

El que demanem és que l'entitat que substitueix el que era la corporació, l'AMB, es faci càrrec del cost d'aquestes expropiacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.