El vicepresident de la Diputació aposta perquè la Generalitat assumeixi competències exclusives sobre el món local


  • Comparteix:

Jaume Oliveras s'ha reunit amb l'equip de govern per fer balanç de la cooperació Ajuntament-Diputació

Jaume Oliveras s'ha reunit amb l'equip de govern per fer balanç de la cooperació Ajuntament-Diputació

Reformar la Llei d'Hisendes Locals i transferir a la Generalitat les competències exclusives sobre el món local són les dues mesures prioritàries per solucionar el problema del finançament dels Ajuntaments. Ho ha dit durant una visita a Sant Cugat el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Jaume Oliveras, que s'ha reunit amb membres de l'equip de govern per fer un seguiment dels projectes municipals amb els quals col·labora la Diputació.

Jaume Oliveras ha visitat Sant Cugat per comprovar l'estat dels projectes municipals inclosos dins la Xarxa de Municipis de Barcelona, el pla d'inversions de la Diputació a les poblacions de la província de Barcelona.

El vicepresident tercer de la Diputació ha afirmat que el problema del finançament dels ens locals és un greuge que s'arrossega des de l'any 1979, i s'ha mostrat esperançat que el nou govern espanyol resoldrà aquest tema. Oliveras ha apostat per reformar la Llei d'Hisendes Locals per tal que els Ajuntaments puguin assumir el gran nombre de competències que, 'de facto', ja exerceixen.

Jaume Oliveras

Cal replantejar el finançament dels ens locals. El 30% de la despesa dels ajuntaments correspon a competències impròpies. Aquest deute històric s'ha anat arrossegant.


Oliveras considera que la necessària reforma de l'Estatut i la millora del finançament de Catalunya ha d'anar acompanyada d'una actualització del finançament dels ens locals. En aquest sentit, el vicepresident de la Diputació s'ha mostrat convençut que la millor opció és que la Generalitat assumeixi les competències exclusives sobre el món local, tot i que ha afegit que això no ha de suposar la supressió de les institucions supramunicipals.

Jaume Oliveras

Cal establir un nou marc en el qual la Generalitat tingui competència exclusiva sobre el món local. Però això no vol dir la supressió de les institucions supralocals.


Oliveras considera que, en els últims anys, el govern de l'Estat ha promogut una legislació regressiva que ha perjudicat als ens locals, i s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat que el nou govern espanyol es posi al dia en aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.