Diana Riba serà la número dos d'ERC a les eleccions europees

'He dit que sí perquè fa més d’un any que la meva vida va fer un tomb', ha dit Riba


  • Comparteix:

Diana Riba és la parella de Raül Romeva / Foto: ACN

Diana Riba és la parella de Raül Romeva / Foto: ACN

Diana Riba, la parella de Raül Romeva, serà la número dos d'ERC a les properes eleccions europees. Ho ha aprovat aquest dissabte el Consell Nacional dels republicans, que també ha avalat la candidatura conjunta amb les formacions Eh Bildu, BNG i oberta a 'altres forces sobiranistes i de progrés', segons ha indicat el número tres d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Riba ha explicat que fa una setmana va rebre una trucada de Romeva des de la presó de Lledoners en què li va dir que Oriol Junqueras la volia com a número dos a la llista. 'He dit que sí perquè fa més d'un any que la meva vida va fer un tomb. Perquè cal que siguem la veu dels presos', ha dit.

Els nou dirigents presos demanen 'serenor i fermesa' en una carta conjunta
En una carta conjunta aquest dissabte a Vilaweb i 'El Punt Avui', els nou dirigents independentistes empresonats Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Turull- fan una crida a la serenor i la fermesa. 'De la mateixa manera que podem entendre la necessitat d'esbravar la impotència també hem de dir clarament que això, lluny d'afavorir la nostra causa, la perjudicaria, igual que també perjudicaria els objectius polítics del país que volem i pels quals som aquí empresonats pendents d'un judici polític', escriuen.

Asseguren també que afronten el judici al Tribunal Suprem amb 'plena consciència i responsabilitat' i asseguren que quan declarin mantindran 'el cap ben alt'. 'No renunciarem, no capitularem, no ens rendirem', afirmen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.