La CUP-PC proposa mesures 'realistes' en seguretat i acusa altres partits d''irresponsables'


Temes relacionats

La seguretat ciutadana centra el debat de l'audiència pública del ple (17/des/18)

Els robatoris en habitatges a la Floresta baixen entre un 8 i un 10% (12/des/18)

La Policia Local es 'reorganitzarà' per tenir més efectius als carrers de Sant Cugat ( 4/des/18)


  • Comparteix:

Núria Gibert en roda de premsa / Foto: Cugat.cat

Núria Gibert en roda de premsa / Foto: Cugat.cat

La CUP-PC aborda la problemàtica de la seguretat ciutadana amb un discurs que reconeixen 'menys atractiu però més cert'. Els cupaires acusen alguns grups polítics de mentir i de fer discursos 'irresponsables' que 'volen atiar la por' en una matèria sensible i que ha afectat la ciutat 'especialment aquest any'.

La portaveu del grup municipal i presidenta del consell de barri de la Floresta, Núria Gibert, ha explicat que han fet una reflexió interna 'intensa', 'de forma orgànica', i amb l'experiència d'altres ciutats i dels representants del partit a barris de la Floresta, Valldoreix i Mira-sol. En aquest sentit, Gibert assenyala que 'els robatoris són un fenomen estructural' i que 'cal treballar amb una perspectiva social', augmentant les mesures contra la desigualtat, per atacar el problema d'arrel. La portaveu cupaire, de fet, ha explicat que des del consell de barri de la Floresta ja s'ha fet alguna proposta al respecte com incorporar treballadors socials 'a peu de barri'.

A més de la perspectiva social, des de la CUP-PC expliquen que la seguretat s'ha d'abordar amb tres perspectives més. En primer lloc, la de la cura, amb un acompanyament de les víctimes amb consells d'autoprotecció i fomentant la 'cohesió veïnal' i els llaços entre veïns, a més de la col·laboració amb els cossos de seguretat.

També aposten per una perspectiva urbanística, més a mig termini, amb una 'densificació dels barris' que han de comportar terrenys més plurifamiliars, a més de millorar i descentralitzar la il·luminació, el comerç i els serveis.

Finalment, afegeixen que, des de la perspectiva administrativa, les ràtios de policies per habitant i per territori 's'han de complir' i que s'han de 'revertir les retallades' en aquest sentit. Tot i això, critiquen l'ús 'partidista' i 'grotesc' que alguns grups polítics fan de la problemàtica. Asseguren que proposen 'solucions màgiques i maniquees que són falses' i que 'augmentar el nombre d'efectius policials no acabarà amb els robatoris'.


Núria Gibert

Com a responsable polític tens la obligació de fer discursos responsables. Si a una persona que li han entrat més d'una vegada a casa mentre dormia o tenia els nens, li dius que estigui tranquil i que amb més policies no tornarà a passar, l'estàs mentint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.