ICV-EUiA responsabilitza l'equip de govern de la no aprovació dels pressupostos


Temes relacionats

La falta de suports porta al govern a ajornar l'aprovació dels pressupostos (17/des/18)

El govern aconsegueix aprovar unes ordenances marcades per l'augment de la plusvàlua (17/des/18)


  • Comparteix:

El grup ha fet roda de premsa per explicar el seu 'no' als comptes / Foto: Sant Cugat en comú

El grup ha fet roda de premsa per explicar el seu 'no' als comptes / Foto: Sant Cugat en comú

ICV-EUiA fa responsable a l'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates de la manca d'acord entre els partits en els pressupostos, fet que ha ajornat la seva aprovació. Els ecosocialistes han remarcat 'la incapacitat' negociadora del govern amb l'oposició des de l'inici del mandat, la qual cosa està portant la coalició a un 'desballestament' i 'al final d'etapa de Convergència'. A falta de moviments d'última hora, ICV-EUiA pronostica el vot contrari en l'aprovació dels comptes.

I és que per als regidors del grup municipal, Ramon Gutiérrez i Roser Casamitjana, la clau de tot està en els ingressos i 'en el manteniment o baixada de l'IBI'. L'aposta per un IBI progressiu que permeti bonificacions per a les rendes baixes era una de les al·legacions presentades pel grup, però aprovades ja les ordenances el marge per canviar el vot en contra als comptes és petit.

Els ecosocialistes, que a dia d'avui no han tingut cap contacte amb el govern, exposen que en els mesos previs al recent ple no va haver-hi opcions de negociació. Els dos regidors manifesten que el govern té clar que 'hi ha ordenances que no són modificables' i que només es presta a canviar 'minúcies'.

'En aquest joc no entrem', apunta Gutiérrez, 'si ja és difícil que l'equip de govern compleixi els acords, no entrarem a negociar sobre supòsits', en referència a futures modificacions pressupostàries una vegades aprovats els comptes.

I són per aquests motius que el grup municipal va canviar l'abstenció inicial de les ordenances per un vot contrari, una oposició que -si res substancial no canvia- també defensarà en l'aprovació del comptes en un ple extraordinari.


Ramon Gutiérrez

Un govern que ha estat d'incapaç d'aprovar uns comptes quan tocava, incapaç d'arribar a acords amb els partits quan ha tingut temps de fer-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.