L'exposició dels 'Presos Polítics' i el procés com a lluita no-violenta, protagonistes de la jornada


  • Comparteix:

Els 'presos polítics' i el 'procés' com a forma de lluita no-violenta han estat els protagonistes de l'agenda política i cultural d'aquest dissabte a Sant Cugat amb una jornada marcada per la inauguració de l'exposició 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' de Santiago Sierra al Centre d'Art Maristany. La mostra, que va ser censurada a la fira Arco de Madrid al febrer, conté fotografies amb els rostres pixelats dels líders independentistes presos Oriol Junqueras i Jordi Sànchez.

Com activitat prèvia a l'exposició, la Casa Aymat ha acollit un debat sota el nom 'La presó com a eina política' i on hi han intervengut la membre de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) i companya de Raül Romeva, Diana Riba, i el membre de l'Institut Internacional per l'Acció No Violenta Pepe Beúnza. La jornada ha estat moderada per la periodista Mònica Terribas.

Riba ha explicat a Cugat.cat que debats com aquest 'són importants per donar eines a la ciutadania per empoderar-se i tenir clar quin és el camí que han de seguir'. Per la seva banda, Beúnza ha recalcat que cal 'no caure en les trampes del govern de Madrid' per seguir tenint 'força'. L'exposició, que ja es va exhibir aquest estiu a La Floresta, es podrà veure fins al 5 de gener.







Diana Riba

Estem en un procés que ha de passar per diferents etapes. Aquestes xerrades són importants per donar eines a la ciutadania per empoderar-se i tenir clar quin és el camí que han de seguir.

Pepe Beúnza

Jo crec que aquesta és la nostra força. Només s'ha de veure l'interès de Madrid per posar-nos trampes per caure en la violència. Mentre no caiguem en la lluita violenta, tindrem una gran força.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.