El Tribunal de Comptes investiga l'exgovern de la Generalitat per l'1-O

Investiga Puigdemont i 17 exmembres del Govern per un possible ús de fons públics


  • Comparteix:

L'exconseller Raül Romeva és investigat juntament als altres exmembres del Govern / Foto: ACN

L'exconseller Raül Romeva és investigat juntament als altres exmembres del Govern / Foto: ACN

El Tribunal de Comptes investiga l'expresident de la Generalitat Carles Puigdoment i 17 membres del seu govern, entre els quals hi ha els santcugatencs Raül Romeva i Clara Ponsatí, per una suposada responsabilitat comptable en l'ús de fons públics per organitzar l'1-O. El tribunal ha admès a tràmit dues demandes presentades per Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució, a més d'una altra del fiscal en cap del mateix tribunal, Miguel Àngel Torres. La primera demanada reclama als investigats dos milions d'euros, mentre que l'altra no fixa cap quantitat.

Ara caldrà que el tribunal nomeni un delegat instructor perquè practiqui diligències i tanqui l'acta de liquidació provisional. Serà llavors quan es coneixerà la xifra concreta i contra qui s'adreça la demanda. El departament que jutjaria el cas seria el de l'exministra del PP Margarita Mariscal de Gante, responsable també del cas del 9-N.

A banda del govern de Puigdmenot en ple, també s'investiga la interventora general, Rosa Vidal, i els consellers que van abandonar l'executiu abans de l'1-O. És el cas de Neus Munté, Jordi Baiget, Meritxell Ruiz i Jordi Jané.

La demanda de la Fiscalia també avisa que es podrien incloure més persones que haguessin 'autoritzat, intervingut, compromès, obligat o ordenat pagaments que causin danys als fons de la Generalitat'. En aquest sentit, la Fiscalia desglossa les diferents despeses i considera que 's'ha constatat l'assignació i disposició de fons i recursos públics per finançar les activitats relacionades amb la preparació i l'execució del referèndum il·legal d'autodeterminació de l'1-O'.

La investigació que ara s'obre al Tribunal de Comptes per l'1-O és el mateix que va passar amb el 9-N. Llavors, va ser Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució els que van presentar una demanda, a la qual la Fiscalia es va adherir. Ara, en canvi, les dues demandes van en paral·lel, tot i que un cop es designi instructor els dos procediments es podrien acabar investigant conjuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.