L'Ajuntament demana a la Generalitat reconvertir en públiques places de residències privades

També entrega els plànols per construir una segona residència pública a Volpelleres


Temes relacionats

Sant Cugat reclama la segona residència pública per a gent gran (17/des/18)


  • Comparteix:

Fortuny amb el secretari general, Francesc Iglesies / Foto: Ajuntament

Fortuny amb el secretari general, Francesc Iglesies / Foto: Ajuntament

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha demanat a la Generalitat que reconverteixi en públiques places de residències privades de la ciutat, tot i que no ha concretat el nombre. Ho ha fet en una reunió aquest dimecres amb el secretari general d'Afers Socials i Família, Francesc Iglesies. Actualment, la ciutat compta amb aproximadament 1.000 places per a gent gran, dels quals un 70% són privades i un 30% públiques, segons ha explicat l'alcaldessa a Cugat.cat. Unes dades, que Fortuny, vol que es 'reverteixin'.

A la reunió, Fortuny també ha entregat a Iglesies els plànols del terreny que el ple del desembre passat va acordar cedir a la Generalitat per a la construcció d'una futura segona residència pública a la ciutat, concretament al barri de Volpelleres.

Fortuny ha explicat que Ajuntament i Generalitat han acordat treballar per reduir les llistes d'espera al municipi en aquest àmbit en aquestes dues línies. D'una banda, amb la reconversió de places privades en públiques a través de la concertació, i de l'altra amb la construcció d'una segona residència pública. Tot plegat tenint en compte que la ciutat és un dels municipis de la comarca amb una prioritat més elevada en aquest sentit.

Moció del ple de desembre
El ple del desembre passat va acordar en forma de moció institucional, i fruit d'una proposta original d'ICV-EUiA, cedir uns terrenys al barri de Volpelleres per construir-hi una segona residència pública. Una demanda històrica reclamada pels grups polítics des del 2013 després que el projecte s'hagués d'aturar el 2010 per retallades pressupostàries.

El text també exigia habitatges tutelats per a la gent gran del barri de Volpelleres, a més d'incloure serveis actualment fora de la cartera de Serveis Socials de l'Ajuntament, com prestacions d'odontologia, podologia i fisioteràpia. En aquest sentit, Fortuny ha explicat que ha demanat a Iglesies que la futura residència, a més de ser assistida, també inclogui altres prestacions dins d'una plataforma de serveis adreçada a la gent gran, com per exemple pisos tutelats.


Carmela Fortuny

Ho farem en dues línies. Una la de reconvertir algunes places en públiques, i l'altra és la del projecte d'una segona residència pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.