Millores en mobilitat i enllumenat, als precs i preguntes del ple


  • Comparteix:

Els veïns de Can Sant Joan volen millorar l'enllumenat a la zona / Foto: Cugat.cat

Els veïns de Can Sant Joan volen millorar l'enllumenat a la zona / Foto: Cugat.cat

Millorar l'enllumenat i la recollida d'escombraries a Can Sant Joan i les afectacions veïnals de les entrades i sortides dels alumnes de l'escola Europa International School han aparegut als precs i preguntes del ple de Sant Cugat. Millorar la connexió, amb més servei i una parada intermitja, del bus llançadora entre la Rambla del Celler i el pavelló de la Guinardera és una altra de les preguntes dels regidors al govern.

ESCOLTA-HO

1. Núria Gibert (CUP-PC) (15'') Vol saber el que costen tots els anuncis del Teatre-Auditori que apareixen en mitjans supramunicipals. Rebrà resposta del govern en comissió informativa.

2. Ferran Villaseñor (ERC-MES) (1' 18'') Explica que els veïns de Can Sant Joan demanen una trobada amb Serveis Urbans per cercar millores en enllumenat i en recollida d'escombraries. L'equip de govern pren nota.

3. Mireia Ingla (ERC-MES) (2' 15'') Trasllada que els usuaris del bus llançadora que connecta la Rambla del Celler amb el pavelló de la Guinardera demanen que s'allargui l'horari fins a tres quarts de deu donat que molts esportistes no arriben a temps a l'últim bus. També sol·liciten parada intermitja. Serveis Urbans donarà resposta.

Ingla també exposa que l'AFA de l'escola Ciutat Alba vol una resposta, després de diverses reunions, sobre la vianantització del tram del carrer de Pere Ferrer que toca al centre i que possibilitaria una millor recepció dels alumnes i comptar amb un espai de sociabilització, així com ampliar zones d'acotxament. Des de Serveis Urbans, la tinenta d'alcalde Cristina Paraira informa que tenen una reunió aquest dijous.

4. Èric Gómez (ERC-MES) (7') Pregunta si hi ha alguna actuació prevista al carrer del Crist Treballador, que connecta amb l'escola Avenç, donat el seu mal estat. Paraira respon que el contenciós de Torre Negra, on s'ubica aquest camí, dificulta la possibilitat de fer actuacions. S'estan fent 'equilibris', diu, i de moment es miren de fer 'petites reparacions'.

5. Aldo Ciprian (Cs) (9' 10'') Posa sobre la taula les queixes dels veïns de l'escola Europa amb relació als problemes de mobilitat i pregunta què s'està fent des de la Policia Local o els agents cívics. Paraira torna a recordar que s'està treballant en diferents opcions i que aquestes es traslladaran als veïns.

Ciprian també es refereix a les pèrdues del comerç local per l'àrea verda i per a quan tindran el reglament definitiu d'aquesta zona d'aparcament. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, informa que tenen prevista una segona reunió amb Sant Cugat Comerç i que estan seguint qüestions com que Promusa validi alguns tiquets. Els informaran properament.

6. Sergio Blázquez (Cs) (13' 19'') Pregunta sobre per què el pàrquing de Can Quitèria no està prestant el servei amb què es va comprometre la concessionària i per a la data del segon ple de ciutat. L'alcaldessa respon que 'encara queden quatre mesos per convocar-lo'.

7. Munia Fernández-Jordán (Cs) (14' 29'') Exposa que el grup parlamentari de Cs va presentar una proposta de resolució demanant un servei de pediatria i demana explicacions del vot negatiu del PDeCAT. L'alcaldessa respon amb la reunió que va mantenir amb la secretària de Salut per defensar l'hospital públic i els serveis sociosanitaris que necessita la ciutat, entre d'altres.

8. Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) (16' 28") Demana que el govern comparteixi amb els partits el document de seguiment de compliment de les mocions. L'alcaldessa ho assegura en clau de corresponsabilitat.

9. Pere Soler (PSC) (17' 29'') Pregunta, arran de la cessió dels terrenys a Volpelleres per fer la segona residència, què passa amb el Pla d'Equipaments. L'alcaldessa li dóna detalls del terreny segons la moció aprovada al mateix ple. Soler també pregunta si tenen constància d'actes vandàlics a les pistes de Sant Francesc. El regidor d'Esports pren nota perquè no ho sabia.

10. Álvaro Benejam (PP) (25') Pregunta sobre el soterrament de la torre elèctrica de Mas Gener i una reunió entre els ajuntaments de Rubí, Sant Cugat, Endesa i Generalitat. Una reunió confirmada pel govern per a dimecres, a les 10 del matí.

El popular també demana explicacions a l'alcaldessa pels fets del Quinto en què 'un lloro' va referir-se de forma despectiva a un assistent del Quinto, membre de Societat Civil Catalana. Fortuny afirma que la reacció de l'organització va ser la correcta.

11. Dimitri Defranc (regidor no adscrit) (26' 23'') Defranc demana millorar la senyalització de l'avinguda dels Països Catalans a tocar de la via del tren. Serveis Urbans pren nota per treballar-hi. Defranc també pregunta si hi ha corredors biològics a la ciutat, el govern respon que a les zones forestals, sí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.