Més recursos per a cooperació, propostes de la Xarxa Solidària als partits per a les municipals

Proposen als partits afegir set mesures solidàries als seus programes electorals


  • Comparteix:

També proposen la continuïtat de Sant Cugat com a Ciutat Refugi / Foto: Localpres

També proposen la continuïtat de Sant Cugat com a Ciutat Refugi / Foto: Localpres

La Xarxa Solidària de Sant Cugat proposa als partits polítics incorporar set mesures solidàries als seus programes electorals de cara als comicis del 26 de maig. Entre les propostes, figuren incrementar fins a l'1% la partida del pressupost destinat a cooperació -actualment és del 0,7%-, així com fomentar una licitació sostenible dels contractes públics, amb 'criteris socials, de cooperació, pau i drets humans'. En aquest sentit, la Xarxa Solidària també proposa que es compleixi el compromís adquirit per l'Ajuntament de declarar Sant Cugat com a 'ciutat lliure de paradisos fiscals'.

Entre les mesures, les entitats socials que integren la xarxa també demanen que el municipi continuï sent Ciutat Refugi i que es garanteixi als sol·licitants d'asil habitatge, formació i ocupació, així com que les propostes electorals dels partits incloguin el manteniment de programes de suport a persones, institucions i entitats a favor dels Drets Humans i de la pau. La membre de la Xarxa Solidària Haizea Arrizabalaga creu 'important' que es mantingui el compromís del consistori amb les persones refugiades.

També demanen el compromís de fomentar i implementar polítiques i accions a favor de la cultura de la pau, fomentar l'educació per al desenvolupament i el compromís d'elaborar el proper pla director municipal per a la cooperació -que ha d'entrar en vigor el 2021- de manera participada amb les entitats que integren la Xarxa Solidària.


Haizea Arrizabalaga

Creiem important que totes les promeses que es van fer a l'inici de la crisi del refugi al 2015 es portin a terme. Les ciutats tenen un paper important en l'acollida de les persones refugiades i volem posar aquesta qüestió sobre la taula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.