Primàries Sant Cugat vol sumar candidats i votants per fer la independència des de la base

La formació presenta els primers noms que concorreran a les eleccions del 23 de febrer i es fixa l’objectiu dels 2.000 votants


  • Comparteix:

Primàries Sant Cugat ha presentat aquest dissabte els primers candidats i es marca l'objectiu de créixer i ser un moviment que faci la independència 'de baix a dalt'. Per donar a conèixer els primers noms, Marga Codina, Joan Recasens i David Sempere, la candidatura s'ha rodejat de dos dels noms més potents del projecte a Catalunya, el guanyador de les Primàries a Barcelona, Jordi Graupera, i el líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà.

Tots dos han remarcat la transversalitat del moviment i el fet que no sigui teledirigit des d'una seu central, sinó que sorgeix de cada municipi de manera independent. Graupera ha assenyalat que el procés de primàries és 'modern' i que suposa una oposició frontal al 'sistema de partits'.

La resposta a això, segons ha explicat, és 'garantir un sistema de rendició de comptes' que permeti castigar els polítics que no compleixin les promeses. En aquest sentit també, el portaveu de Primàries Sant Cugat, Jordi Manchón, ha remarcat que a la ciutat els partits independentistes assumeixen que els ciutadans els votaran ‘facin el que facin’ i que per això cal una alternativa que els faci canviar.

Antoni Castellà, d'altra banda, ha estat l'encarregat d'explicar com la iniciativa popular pot portar Catalunya a la independència. Segons ha explicat, durant anys s'ha instal·lat al país la idea que 'no és que no siguem independentistes, és que no es pot fer' i que l'U d'Octubre va ser la demostració que era possible. En clau local, Castellà ha explicat que a les municipals del maig calen no només alcaldes independentistes, sinó també 'alcaldes que vulguin fer la independència'.




Jordi Graupera

Primàries ofereix també que, amb la participació, hi hagi una fiscalització real. És un problema greu que tenim. No qüestionem els lideratges i això ens està convertint en un moviment populista amb tics autoritaris.

Antoni Castellà

No podem acceptar que després de l'U d'Octubre siguin unes municipals normals i corrents. Hem d'intentar aglutinar al màxim per deixar de tenir alcaldes independentistes i tenir alcaldes disposats a fer la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.