La Generalitat felicita a l'Ajuntament per les seves polítiques per afavorir l'accés dels joves a l'habitatge


  • Comparteix:

La secretària general de Joventut del govern català s'ha reunit amb el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon

La secretària general de Joventut del govern català s'ha reunit amb el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon

La Generalitat veu amb bons ulls les polítiques que ha engegat l'equip de govern per afavorir l'accés de joves a l'habitatge, com el pla pilot de masoveria urbana i el cens d'habitatges desocupats. Aquestes són, precisament, dues de les mesures proposades per la Secretaria General de Joventut per corregir el fet que, actualment, els joves hagin de destinar, de mitjana, un 125% del seu sou per poder emancipar-se.

En el marc d'una visita a la nostra ciutat, la secretària general de Joventut de la Generalitat, Marta Rosàs, ha manifestat que cal treballar des de diferents propostes per facilitar l'accés dels joves a l'habitatge. Algunes de les solucions, ja iniciades per l'Ajuntament de Sant Cugat, consisteixen en la creació d'una borsa d'habitatge, un pla pilot de masoveria urbana o un cens d'habitatges desocupats. Ho explica la secretària general de Joventut, Marta Rosàs.

Marta Rosàs

Les solucions passen per establir el nombre d'habitatges desocupats, una borsa de habitatge o un pla pilot de masoveria urbana.


L'Ajuntament ja ha iniciat una de les possibles solucions per aquesta situació. Des de fa uns mesos, l'empresa Promusa realitza un cens d'habitatges desocupats per tal de trobar mecanismes per treure aquestes vivendes al mercat, a través de diverses modalitats com el lloguer o la masoveria urbana. Ho explica el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon

Promusa està realitzat un estudi per detectar una bossa d'uns 1200 habitatges desocupats. Una vegada estigui enllestit veurem quina és la millor opció.


A més, la secretaria de Joventut de la Generalitat, Marta Roses també ha manifestat la seva satisfacció pel treball rigorós que s'està fent des de Sant Cugat en polítiques socials i de joventut i ha insistit en que cal seguir treballant conjuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.