Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal s'uneixen per demanar més recursos per al parc de bombers


Temes relacionats

Bombers alerten de la 'precarietat' de material i personal al parc Rubí-Sant Cugat (28/des/18)


  • Comparteix:

Els plens municipals de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal reclamaran a la Generalitat més recursos humans i materials per al Parc de Bombers que dóna servei a les tres poblacions. Es tracta d'una iniciativa que sorgeix dels mateixos bombers, que alerten de la reducció de personal que han patit els últims anys i del risc que això suposa tant per a la capacitat per afrontar incendis com per la seva seguretat personal. ICV-EUiA, ERC-MES, la CUP-PC, el PSC i el PDeCat signen, de moment, la moció que es presentarà al ple d'aquest febrer, que esperen que sigui institucional.

El text, que s'ha presentat aquest divendres amb la presència dels partits, reclama renovar tot el material caducat i que encara està en ús, incrementar la plantilla per poder garantir que hi hagi al menys sis bombers de guàrdia al dia, dotar el parc d'un camió escala i millorar la formació que es dóna als treballadors. Tot plegat, ha alertat el representant dels bombers Marc Guix, per poder prestar un bon servei, ja que amb els mitjans actuals 'si hi ha un incendi a Collserola no es podrà parar'.

A això s'afegeix, ha explicat, el fet que alguns dels parcs propers, com el de Cerdanyola, es tanquen en alguns dies puntuals i no poden oferir suport en cas d'emergències. Tot plegat forma part d'una situació generalitzada 'a tot Catalunya' i que requerirà augmentar la plantilla a tot el país.

El Parc de Rubí-Sant Cugat dóna servei a 177.000 persones i fa una mitjana de 1.900 sortides anuals. A més, també disposa d'un vehicle especial d'actuació en incidents químics, a Catalunya només n'hi ha quatre, que suma 80 sortides anuals.




Marc Guix

Des que ens vam negar a fer més hores extres s'ha fet palès la manca d'efectius, personal, mitjans materials i instal·lacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.