Cs exigeix mesures al govern per a 'mitigar l'impacte' de la integració al nou sistema tarifari de transport


Temes relacionats

Sant Cugat ja paga menys per moure's en transport públic per l'Àrea Metropolitana ( 1/gen/19)

Les respostes als dubtes sobre el tribut lligat a la tarifa plana metropolitana (20/des/18)

Sant Cugat portarà als tribunals el càlcul del tribut metropolità derivat de la integració a la tarifa plana de transport (19/des/18)


  • Comparteix:

La nova tarifa s'aplica des de l'1 de gener / Foto: FGC

La nova tarifa s'aplica des de l'1 de gener / Foto: FGC

Cs reclama fórmules a l'equip de govern per a reduir 'l'impacte' de la integració de Sant Cugat al nou sistema tarifari de transport. El partit taronja presenta una moció al proper ple en què insta l'Ajuntament a renegociar amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el tribut que hauran de pagar els santcugatencs. Una negociació que s'ha fet, asseguren, 'sense consens polític' i 'per fer-se la foto'.

Cs considera 'injust i discriminatori' el sistema de càlcul en base al valor cadastral del cost associat a la mesura, que és de 6,1 milions d'euros. A la moció, el partit també demana que la ciutadania opti a 'totes les bonificacions que comporta' aquest tribut, pendent encara d'aplicació, i a avantatges de la tarifació social com la targeta rosa per a la gent gran. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha explicat a Cugat.cat que en la negociació 's'ha venut fum'.

Tot i que l'equip de govern ha presentat un contenciós contra l'ens supramunicipal, des de Cs indiquen que haurien d''haver proposat mesures alternatives'. La formació explica que el recàrrec 'afectarà de forma negativa un sector ja de per si castigat com és el comerç local'. També insta el govern local a negociar amb l'AMB 'les bonificacions que correspondrien', a les quals, assegura, 'tindríem dret'.


Aldo Ciprian

Si és inevitable que haguem de pagar aquests diners, com a mínim hem de tenir les contraprestacions que ens corresponen. Crec que s'ha fet tot molt ràpid per fer-se la foto i per vendre fum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.