La direcció nacional de Demòcrates no avala una coalició amb Junts per Sant Cugat

Núria de Gispert recorda que el partit és fundador de Primàries Catalunya i que a les municipals s'ha de participar sota el paraigua d'aquest projecte


Temes relacionats

Demòcrates proposarà a Junts per Sant Cugat anar plegats a les eleccions (30/gen/19)


  • Comparteix:

De Gispert ha visitat la ciutat per a una reunió comarcal del partit / Foto: Cugat.cat

De Gispert ha visitat la ciutat per a una reunió comarcal del partit / Foto: Cugat.cat

La direcció nacional de Demòcrates no dóna llum verda a una possible coalició de l'assemblea local amb Junts per Sant Cugat de cara a les eleccions municipals. La portaveu nacional del partit, Núria de Gispert, ha visitat la ciutat aquest dimecres per a una reunió comarcal de la formació i ha afirmat en una entrevista a Cugat.cat que des de dalt no s'avala aquesta possibilitat, que va ser la proposada en l'última assemblea local del partit. Un posicionament que aquest dimecres ha fet reconsiderar la postura de la mateixa assemblea, que finalment ha decidit apostar pel projecte de Primàries Sant Cugat, on actualment hi ha tres persones del partit entre els deu candidats que s'han presentat al projecte.

ESCOLTA-HO

En l'entrevista, De Gispert ha explicat que els estatuts del partit estipulen que els candidats s'han d'elegir a través d'un procés de primàries, i ha recordat que la formació és una de les fundadores del projecte de Primàries Catalunya a àmbit nacional, fet que a la ciutat es tradueix en Primàries Sant Cugat.

L'expresidenta del Parlament ha argumentat que des de la direcció nacional no es pot avalar una possible coalició amb Junts per Sant Cugat, ja que és 'anar en contra dels estatuts del partit' i també del darrer Consell Nacional de la formació, on es va ratificar la qüestió. Per això, ha desautoritzat la decisió de l'última assemblea local, que va acordar proposar a la plataforma liderada per l'alcaldessa, Carmela Fortuny, anar plegats a les eleccions.

Canvi de postura
Després de la reunió comarcal del partit mantinguda aquest dimecres al vespre al Casal Torreblanca, l'assemblea local ha decidit acceptar les indicacions de la dirrecció nacional i apostar pel projecte de Primàries Sant Cugat. En declaracions a Cugat.cat, un dels membres locals de Demòcrates -i que figura entre les deu candidatures que ja s'han presentat a les primàries-, Joan Recasens, ha atribuït la qüestió a un 'malentès' i ha reafirmat la postura del partit de participar al projecte de Primàries. 'Nosaltres som fundadors de Primàries, Demòcrates Sant Cugat és Primàries Sant Cugat', ha remarcat i ha especificat que el candidat del partit de cara a les municipals sortirà de la votació que es faci el 23 de febrer entre les deu candidatures presentades.






Núria de Gispert

No hi estem d'acord i és una de les raons per les quals soc a la ciutat. Els nostres estatuts diuen clarament que s'aposta per a primàries en qualsevol context electoral.

Joan Recasens

Hi va haver un malentès. Des de l'ANC hi havia la intenció de fer un projecte transversal i hi va haver un malentès en aquest aspecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.