Sant Cugat es conjura, amb perspectiva de gènere, contra la inseguretat a la ciutat

La moció institucional preveu la creació d'un mapa amb els 'espais de la por'


Temes relacionats

Sant Cugat registra 14 delictes d'abusos i agressions sexuals durant el 2018 (18/feb/19)


  • Comparteix:

La moció ha passat pel ple municipal / Foto: ACN

La moció ha passat pel ple municipal / Foto: ACN

L'Ajuntament treballarà de forma activa contra la inseguretat a la qual s'enfronten, sobretot, les dones. A través d'una moció institucional amb 'perspectiva de gènere', tots els regidors han donat llum verda perquè s'elabori un mapa amb els 'espais de la por' de la ciutat, és a dir, aquells llocs més insegurs per a les dones i on s'haurà d'avançar per revertir la situació, ja sigui millorant la il·luminació o intensificant la vigilància.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El text, impulsat originalment per ICV-EUiA, també preveu que els consells de barri organitzin tallers de debat i marxes exploratòries, rutes urbanes fetes per fer dones que permeten comprovacions 'in situ' d'aquests espais susceptibles de ser perillosos. A més, l'Ajuntament elaborarà una enquesta a les dones usuàries dels espais naturals de la ciutat per saber quines zones eviten per por. Tot plegat permetrà detectar els 'espais de la por'.

A tot això se li afegeix que des del consistori s'impulsaran formacions específiques en perspectiva de gènere al personal d'Urbanisme. Això permetrà elaborar mesures per integrar la 'mirada de gènere' en totes les polítiques urbanístiques perquè Sant Cugat sigui una ciutat 'més justa, igualitària, segura i sense barreres'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.