L'impacte a la butxaca del nou sistema tarifari de transport, de nou al ple

La majoria de grups argumenten que fa tres mesos es va aprovar una moció 'que demanava el mateix'


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de FGC / Foto: FGC

Imatge d'arxiu de FGC / Foto: FGC

El ple no ha donat llum verda a una moció de Cs, i a la qual també s'havia sumat el PP, que demanava fórmules per mitigar l'impacte del cost associat al nou sistema tarifari de transport. La resta de grups polítics han defensat el vot contrari argumentant que el ple de novembre ja va aprovar una moció d'ERC-MES en la mateixa línia i a la qual Cs va votar en contra. Des dels seients taronges, Sergio Blázquez, ha argumentat que 'fa tres mesos no se sabia com es finançaria aquest nou sistema'. Una afirmació que el regidor d'ERC, Èric Gómez, ha rebatut dient que en aquell ple Cs va xifrar el cost en 6,1 milions d'euros. La votació ha rebut els vots a favor de Cs, el PP i del regidor no adscrit Dimitri Defranc.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Blázquez ha lamentat la negativa de la resta de grups. 'Tinc molt clar que defenso els interessos de Sant Cugat i que no sóc un cònsol de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)', ha reblat. I ha afegit que 'no ens sembla bé el cost derivat del nou sistema tarifari de transport' i que és 'profundament injust'. Per això, ha exigit al consistori que prengui mesures al respecte per mitigar el seu impacte en la ciutadania, especialment respecte els propietaris.

Des del PP, el portaveu, Álvaro Benejam, ha compartit aquest posicionament: 'El tribut metropolità és injust ja que grava els ciutadans al marge de l'ús del transport públic que en facin'.

La resta de grups han exposat que la majoria de mesures exigides ja s'estan complint i han posat d'exemple el contenciós que l'Ajuntament ha interposat a l'AMB perquè es recalculi el tribut metropolità derivat del nou sistema tarifari. Així ho ha recordat el regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, que ha dit que 'consistori està sent punta de llança perquè es modifiqui una ordenança de l'AMB que està mal calculada'.

Els grups també han recordat que fa tres mesos ja es va aprovar una moció proposada per ERC que 'demanava les mateixes mesures i anava més enllà'. 'Cs aprofita la desinformació i la complexitat del tema per causar polèmica', ha dit la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casmitjana. Des d'ERC-MES, el regidor Èric Gómez, ha afirmat: 'Copien malament una cosa que ja va aprovar aquest ple' i ha comparat els acords de la moció aprovada fa tres mesos amb la presentada al ple d'aquest dilluns.






Sergio Blázquez

Fa tres mesos a tots ens agradava el producte, però no sabíem ni que costaria ni com es finançaria. Ara sabem que és profundament injust.

Èric Gómez

Senyor Blázquez, porto l'acta del ple de fa tres mesos i vostès van parlar de 6,1 milions d'euros. Ostres, sabien una xifra molt concreta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.