El ple tomba la proposta de Cs i el PP per crear el segell 'Empresa amiga de la família'

El concepte de 'família' i el paper de sindicats i associacions empresarials centren el debat


  • Comparteix:

Junta Sant Cugat Empresarial / Foto: SCE

Junta Sant Cugat Empresarial / Foto: SCE

Els vots en contra del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han tombat la moció de Cs i el PP perquè Sant Cugat impulsi la creació del segell per a companyies 'Empresa amiga de la infància'. Les diferències a l'hora d'entendre el concepte de família i el paper que han de tenir els treballadors, sindicats i associacions empresarials en aquesta qüestió, no recollit al text, han provocat que el text no hagi prosperat. A part dels grups proposants, només ha donat suport a la moció el regidor no adscrit Dimitri Defranc. L'altre regidor no adscrit, Xavier Cortés, s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des d'ERC-MES, el regidor Ferran Villaseñor ha lamentat la 'falta de concreció' del text, sobretot pel que fa referència al paper que han de tenir els treballadors a l'hora d'arribar acords amb les empreses. Es tracta d'un aspecte que, segons el portaveu del PP, Álvaro Benejam, és intencional: 'La falta de concreció és buscada per facilitar la tasca als tècnics municipals', ha assegurat.

Malgrat això, des dels grups contraris a la moció s'ha criticat que aquestes mesures només beneficiarien les empreses grans i que, a més, no reconeix el paper ni de les associacions empresarials ni de treballadors. 'Mata els sindicats', ha valorat Villaseñor. Es tracta d'un punt que també ha tirat enrere el PDeCAT-Demòcrates a l'hora de donar-hi suport.

La concepció de què és una família també ha centrat el debat. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha criticat que la moció defineixi un tipus de família molt concret que no coincideix amb els valors dels ecosocialistes. Des de la CUP-PC, la regidora Lourdes Llorente ha anat més enllà, ja que considera que la conciliació no només ha de ser amb la vida familiar, sinó que ha de permetre compaginar la vida professional i personal independentment de les famílies.

L'any passat Cs ja va presentar una moció semblant, que proposava la creació del segell 'Sant Cugat concilia' i que també va caure.


Villaseñor i Benejam

És estrany fer una moció sobre les condicions dels treballadors que no citi ni sindicats ni associacions. / La falta de concreció és volguda perquè els tècnics busquin la millor manera per fer-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.