La seguretat i les pantalles acústiques a Mas Gener, a l'audiència pública


  • Comparteix:

L'audiència pública té lloc a les vuit del vespre / Foto: Cugat.cat

L'audiència pública té lloc a les vuit del vespre / Foto: Cugat.cat

La seguretat al municipi ha estat una vegada més una de les qüestions protagonistes a l'audiència pública del ple. Alguns veïns han demanat, de nou, a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, convocar un ple extraordinari per abordar la seguretat al municipi. També s'ha preguntat per qüestions com la instal·lació de les pantalles acústiques al barri de Mas Gener i per l'accés per carretera al barri de Can Barata.

ESCOLTA-HO

Maria Ángela Palacios (1") explica que va sol·licitar aquest dilluns una visita amb el cap de la Policia Local i amb l'alcaldessa i que voldria tenir una resposta al respecte. També recorda que va demanar informació sobre la normativa de terrasses. La tinenta d'alcalde de Seguretat i Entorn urbà, Cristina Paraira, revisarà aquestes qüestions.

Susana Casta (Gent x Sant Cugat i Valldoreix) (06' 44'') demana a Fortuny que convoqui un ple de seguretat extraordinari al municipi, en nom d'Alfredo Cernuda. També pregunta sobre la cobertura de les jubilacions a la Policia Local i demana informació sobre les baixes al cos, que xifra en un 22%. Demana informació sobre quin serà el calendari de soterrament de la torre d'alta tensió ubicada al carrer de Guadalajara.

Paraira afirma que és un tema que preocupa molt al consistori, el de la seguretat. Ha recordat que s'ha posat en marxa una nova manera de coordinar els efectius amb Mossos i Policia Local. També ha dit que els robatoris han disminuït. Pel que fa als efectius, Paraira ha recordat que s'ha modificat el calendari laboral per garantir més efectius al carrer. Sobre la torre d'alta tensió, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que està programada la reunió amb els tècnics d'Endesa, Sant Cugat i Rubí. Ha explicat que l'1 de març es decidirà la quantitat que s'ha d'assumir per a cada municipi i a partir d'aquí es fixarà un calendari.

Anna Banús (18'43''), del barri de Mas Gener, pregunta per l'estat de la instal·lació de les pantalles acústiques. El president del consell de barri de Mira-sol, Joan Puigdomènech, recorda que es van fer prospeccions i que s'està a l'espera de rebre el projecte constructiu. Un altre veí, Federico (22,00''), també pregunta sobre les pantalles i diu que té entès que hi havia dos projectes, un de prioritari a Astúries i l'altre el de Sant Cugat. Puigdomènech ho desmenteix i que el de Sant Cugat també és prioritari.

Maria Àngels Cuadras (24') agraeix el suport al centenari de la Floresta, però recorda que qui realment va ser reivindicativa va ser l'Associació de Veïns del districte, però no l'Associació de Propietaris de la Floresta.

Eduardo (26,00''), veí de Can Barata, pregunta sobre l'accés a la zona per carretera. Paraira respon que l'accés a la zona per carretera no és competència de l'Ajuntament, sinó de la Generalitat.

Yolanda Rodríguez (27,37'') es queixa de nou de la falta d'ajudes socials al lloguer i lamenta que a Sant Cugat no tothom hi pugui viure. També demana la creació d'un alberg social a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.