L'alcalde diu que els pressupostos del 2005 seran 'ambiciosos', malgrat l'ofec financer de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Recoder respon al PSC que les inversions en equipaments i serveis als ciutadans no s'aturaran

Recoder respon al PSC que les inversions en equipaments i serveis als ciutadans no s'aturaran

El pressupost municipal per al 2005 és 'molt ambiciós' des del punt de vista de les inversions, malgrat el mal moment que viuen les finances de l'Ajuntament. Així ho ha assegurat l'alcalde, Lluís Recoder, en resposta a les crítiques formulades pel PSC, que considera que l'actual model de ciutat obliga a destinar bona part dels ingressos a manteniment en detriment de les inversions. L'alcalde ha assegurat, però, que es continuaran millorant els serveis al ciutadà des de tots els àmbits, i qualifica de 'demagògiques' les al·lusions dels socialistes a l'augment de la pressió fiscal.

A l'espera de presentar públicament, aquest dilluns, els pressupostos elaborats per l'equip de govern per a l'any 2005, l'alcalde ha volgut puntualitzar que es tracta d'un pressupost 'inversor' i pensat per continuar millorant, dia a dia, la qualitat de vida dels ciutadans.

Tot i reconèixer que Sant Cugat, per la seva extensió i tipologia, és un municipi car de mantenir, Recoder ha assegurat que això mai ha anat en detriment dels serveis als ciutadans ja que, si per alguna cosa es caracteritza la nostra ciutat, és per la seva elevada qualitat de vida.

Lluís Recoder

És un pla d'inversions molt ambiciós, des de tots els àmbits i assumint les nostres competències però fins i tot algunes que van més enllà.


L'alcalde ha afirmat que l'any vinent es continuarà apostant per incrementar i millorar els serveis als ciutadans, sense que això hagi de suposar anar cap a un model de ciutat gris, compacte i amb menys zones verdes. És per això que per a l'any vinent està previst destinar 24 milions d'euros a inversions, el que suposa un increment del 69% respecte aquest any 2004.

Segons Recoder, tot i que l'Ajuntament es trobi en una situació econòmicament difícil a conseqüència de la pèrdua dels ingressos provinents de l'IAE o dels diners que rebia el municipi com a membre de la desapareguda Corporació Metropolitana de Barcelona, s'ha treballat per fer un pressupost 'ambiciós'.

Lluís Recoder

Estem intentant, amb els recursos que tenim, ser cada vegada més eficients i reduir la factura del manteniment de la ciutat, però Sant Cugat també destaca per la qualitat de vida.


A més, Recoder qualifica de 'demagògiques' les referències del PSC a l'augment de la pressió fiscal al municipi. Segons l'alcalde, per valorar la càrrega impositiva que han d'afrontar els ciutadans s'ha de comparar amb el nivell d'impostos d'altres ciutats del nostre entorn i tenir en compte, alhora, els serveis que es reben a canvi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.