L'EMD oferirà audiències públiques per facilitar la participació ciutadana i agilitzar els plens


  • Comparteix:

Turu diu que la iniciativa s'inscriu dins la voluntat d'enfortir la relació dels veïns amb l'administració

Turu diu que la iniciativa s'inscriu dins la voluntat d'enfortir la relació dels veïns amb l'administració

El govern de Valldoreix oferirà, a partir d'ara, una audiència pública amb els veïns abans de cada ple per facilitar el contacte de la ciutadania amb l'administració. La proposta, feta per la presidenta de l'EMD, Montse Turu, sorgeix arran de les queixes dels veïns per l'excessiva durada dels plens i la dificultat per intervenir en el torn de precs i preguntes.

Durant l'últim ple de l'EMD, que va durar més de quatre hores i va incloure 21 punts a l'ordre del dia, la presidenta de l'Entitat, Montse Turu, va anunciar la decisió de buscar mecanismes per agilitzar les sessions i facilitar la participació dels veïns.

Una de les propostes, que s'aplicarà a partir del proper ple, consistirà en oferir audiències públiques de tres quarts d'hora abans de les sessions, per tal que els ciutadans que no vulguin esperar al torn de precs i preguntes puguin formular les seves propostes i precs. Ho explica la presidenta de l'EMD, Montse Turu.

Montse Turu

A partir del proper ple concediré una audiència pública abans de la sessió perquè els veïns es puguin expressar. El que volem és facilitar el contacte amb l'administració.


Segons Turu, aquesta iniciativa s'inscriu dins la voluntat de l'equip de govern de Valldoreix de generar participació i diàleg entre l'administració i els veïns.

Montse Turu

La nostra voluntat és generar participació i diàleg entre els veïns i l'administració més propera als ciutadans.


Des de l'oposició, CiU i PP han donat suport a la proposta, amb la voluntat que serveixi per agilitzar els plens de l'EMD. A més, el vocal del PP s'ha mostrat partidari de convertir els plens en bimensuals, mentre que els representants de la federació nacionalista han apostat per unificar, dins l'ordre del dia, l'aprovació de les resolucions amb la discussió sobre l'acció de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.