Valldoreix prioritza l'adequació de la seu de l'EMD a la construcció d'un edifici cultural a la zona del Casal


  • Comparteix:

CiU, a l'oposició, critica aquest canvi i diu que es perden serveis pel poble

CiU, a l'oposició, critica aquest canvi i diu que es perden serveis pel poble

L'EMD de Valldoreix ha decidit destinar la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), que inicialment estava dedicada a la construcció d'un edifici cultural i lúdic a la zona del Casal Cultural, a les obres d'adequació de la planta baixa de la seu de l'EMD. Des de l'oposició, CiU ha criticat aquest canvi de destí, ja que considera que s'ha perdut l'oportunitat d'augmentar els serveis als ciutadans i de reforçar la centralitat del Casal.

L'EMD ha aprovat presentar una al·legació al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que atorga la conselleria de Governació de la Generalitat.

Inicialment, l'ajuda, xifrada en 255.000 euros, va ser concedida per construir un nou edifici lúdic i cultural a la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, a la zona del Casal de Cultura. Ara, però, l'EMD ha decidit canviar el destí de la subvenció, i dedicar els diners a les obres d'adequació de la planta baixa i el soterrani de l'edifici-seu de l'EMD, que passarà a ser de propietat municipal, i acollirà nous serveis com una sala de lectura, un bar i l'escola de música de Valldoreix.

Ho explica el vocal de Promoció Econòmica i Hisenda de l'EMD, Joan Gaya.

Joan Gaya

Teníem una oportunitat per adquirir la seu de l'EMD, i hem sol·licitat un canvi en la subvenció del PUOSC per adequar la planta baixa de l'edifici i el soterrani.


Des de l'oposició, CiU ha criticat el canvi de destí de la subvenció del PUOSC, perquè consideren que disminueix el nombre de serveis als ciutadans que incorporava el projecte inicial. Sentim el vocal de la federació nacionalista, Francesc Cardoner.

Francesc Cardoner

Ens xoca aquest canvi. Era una subvenció per construir una plaça pel poble, on anirien comerços, un cinema, un local d'entitats... Ara, tot això desapareix.


D'altra banda, l'EMD ha acceptat una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 43.600 euros, que servirà per pagar els costos financers d'un crèdit concedit per la mateixa institució provincial. Es tracta d'un préstec a baix cost a 12 anys, amb una carència de dos anys, que servirà per finançar l'adquisició de l'edifici-seu de l'EMD de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.