Recoder i Menéndez, el retrobament 'catalanista' de dos rivals polítics

Els dos santcugatencs coincideixen en la presentació del llibre 'Catalanisme. 80 mirades (i+)'


  • Comparteix:

Menéndez i Recoder, en imatge d'arxiu / Foto: PSC Sant Cugat i Localpres

Menéndez i Recoder, en imatge d'arxiu / Foto: PSC Sant Cugat i Localpres

Un llibre és l'excusa del retrobament públic de l'exalcalde de CiU Lluís Recoder i l'exportaveu municipal del PSC Jordi Menéndez, 12 anys després de coincidir al ple municipal. La presentació de 'Catalanisme. 80 mirades (i+)' aquest dijous a Sant Cugat reuneix aquestes dues figures, membres de Portes Obertes del Catalanisme responsable del llibre amb ED LIBROS. Aquest dijous, a dos quarts de vuit, a la llibreria Abacus, els santcugatencs amants de la política local tindran l'oportunitat de seguir de nou les reflexions d'aquests dos homes, ara, parlant de catalanisme en temps convulsos per al país.

Les veus de Recoder i Menéndez són només dues de les 88 que es poden llegir al llibre, reflexions de personalitats que analitzen la necessitat de redefinir i recuperar el catalanisme com l'espai que impulsi solucions al conflicte català. Des de Raimon Obiols a Joan Coscubiela, passant per José Montilla, Josep Piqué i Joan Herrera. Tampoc no hi faltaran altres veus santcugatenques com Maria Dolors Renau i Victòria Camps en aquesta obra auspiciada per l'associació catalanista, creada per membres del PSC i Unió.

La presentació serà indefectiblement una nova oportunitat per copsar què pensa a dia d'avui l'exalcalde i exconseller Recoder i l'exprimer secretari del PSC local i exdiputat al Parlament Menéndez sobre el catalanisme i el seu encaix en el procés. Constataran l'evolució que ha viscut el país des del punt de vista de qui l'ha viscuda al Parlament i també a l'Ajuntament.

Una etapa santcugatenca, la compartida al consistori entre el 1999 i el 2007, en què Catalunya i el seu futur com a país no era una constant en els plens municipals. Ara en podran parlar, en públic i junts. Un treballant com a advocat a l'empresa privada i l'altre com a cap de l'oficina de l'expresident Montilla.

El llibre 'Catalanisme. 80 mirades (i+)' (ED LIBROS) es presentarà a l'espai Narcís Castanyer de la llibreria Abacus (carrer de la Torre, 6), també organitzadora. Allà, el públic podrà escoltar les impressions de Recoder i Menéndez en una vetllada moderada per la periodista santcugatenca i directora de Cugat.cat, Mònica Lablanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.