La CUP-PC veu manca de transparència en el concurs municipal de publicitat

Mediten presentar un contenciós per un concurs 'fet a mida' per al TOT Sant Cugat i el govern diu 'estar tranquil' per la gestió dels serveis jurídics


  • Comparteix:

Lourdes Llorente, durant la seva intervenció al ple / Foto: Cugat.cat

Lourdes Llorente, durant la seva intervenció al ple / Foto: Cugat.cat

El grup municipal de la CUP-PC ha exposat que el concurs municipal de publicitat i difusió en mitjans de comunicació locals conté 'evidències de presumptes irregularitats'. La coalició assenyala que el concurs, que tanca el període de presentació aquest divendres, té unes bases que 'semblen fetes a mida per a un sol mitjà de comunicació', en al·lusió al TOT Sant Cugat. És per aquest motiu que els anticapitalistes afirmen que es plantegen presentar un contenciós administratiu o d'altres accions judicials per a què s'investigui el tema.

La regidora de la CUP-PC i advocada, Lourdes Llorente, afirma: 'Hi ha altres mitjans de comunicació privats a Sant Cugat que podrien complir el que es pretén en la licitació, però els requisits tècnics fa que es limiti a un sol proveïdor'. En aquest sentit, la regidora assegura que 'no només és una sospita', sinó que l'informe tècnic per valorar l'import de la licitació 'parla de l'acord amb el TOT Sant Cugat'.

Llorente ja va posar el tema sobre la taula al darrer ple, en el torn de precs i preguntes. De fet, va preguntar al govern si, amb les condicions requerides a les bases, 'quants mitjans locals gratuïts i de periodicitat setmanal' poden presentar-se al concurs. La tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, va exposar que els serveis jurídics supervisen totes les licitacions i que 'estaven tranquils'.

La CUP-PC no va ser l'única formació que va interpel·lar el PDeCAT-Demòcrates sobre l'assumpte. El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, va anar més enllà i va apuntar que, amb aquestes bases 'tan específiques' en un concurs 'estan hipotecant el contracte de publicitat per als propers quatre anys'. Soler va lamentar que l'oposició no estigués al corrent d'aquesta licitació, com també assegura la CUP-PC en el seu comunicat i parla d'una 'forma opaca i restrictiva en matèria de contractació'. Paraira va respondre que donaran més detalls en comissió informativa.

A més, els cupaires disparen contra l'exdirector del TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que 'un mes després de la publicació de les bases (...) va abandonar el mitjà per formar part de la futura llista electoral del partit polític del govern'. Els anticapitalistes, doncs, esperen una resposta del govern i diuen 'estar en converses' amb altres grups de l'oposició per veure quines mesures 'jurídiques i polítiques' poden adoptar.

Les bases del concurs
Per accedir al contracte, segons les bases públiques del concurs, el mitjà de comunicació 'haurà de ser de premsa escrita, local, gratuït, amb periodicitat setmanal i versió on line. El pressupost de la licitació és de 246.000 euros sense IVA per un període de dos anys, prorrogables a dos més. El valor estimat del contracte és de 540.000 euros sense IVA.






Lourdes Llorente

Tots els requisits tècnics fan que l'únic mitjà de comunicació local que es pugui presentar sigui el TOT Sant Cugat. I no només és una sospita, sinó que l'informe tècnic per a valorar l'import de la licitació parla de l'acord amb el TOT Sant Cugat. Ens sembla un concurs fet a mida.

Lourdes Llorente

Creiem que és important la transparència i atendre a criteris realment tècnics i no d'amistat o proximitat. No asseguro que sigui així, però ho sembla molt.

L. Llorente / C. Paraira

Ens preocupa que aquesta licitació estigui conculcant els principis d'igualtat, no discrminació i concurrència / Quan treiem una licitació està supervisada pels serveis jurídics. En aquest sentit, estem tranquils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.