Sant Cugat porta al TSJC l'aplicació del tribut de transport metropolità

L'Ajuntament és contrari al mètode de càlcul de l'impost que cobrarà l'AMB als ciutadans per la integració a la tarifa plana


Temes relacionats

Sant Cugat vol aturar el tribut metropolità mentre no es resol el contenciós (14/feb/19)

Les respostes als dubtes sobre el tribut lligat a la tarifa plana metropolitana (20/des/18)

Sant Cugat portarà als tribunals el càlcul del tribut metropolità derivat de la integració a la tarifa plana de transport (19/des/18)


  • Comparteix:

Un tren a l'estació de la Floresta / Foto: Localpres

Un tren a l'estació de la Floresta / Foto: Localpres

Tal com va apuntar al Nadal, l'Ajuntament ha presentat un contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l'ordenança fiscal que regularà el cobrament del tribut metropolità el 2019. Aquest impost, que girarà l'AMB amb un nou rebut, es deriva de la integració de Sant Cugat a la tarifa plana de transport públic per a l'àrea metropolitana. El consistori demana a l'alt tribunal la imposició de mesures cautelars perquè no es cobri el tribut als santcugatencs mentre no es resolgui el contenciós, com va avançar Carmela Fortuny al programa 'Línia directa' de Cugat.cat del mes passat.

Dos mesos després de formalitzar-se l'entrada de Sant Cugat (i 17 municipis més) a l'anomenada 'tarifa plana de transport', el consistori ha posat fil a l'agulla per impedir que l'AMB giri el rebut als ciutadans davant 'els importants defectes' de l'ordenança que regula l'impost. Volen aclarir els imports a pagar, la fórmula de càlcul i el termini de temps en què es cobrarà.

Amb aquesta maniobra, l'Ajuntament vol guanyar temps per aclarir els dubtes que no van ser estimats a les al·legacions presentades. Fortuny va atribuir al desembre motius polítics a la inadmissió de les esmenes per part de l'AMB, presidida per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En un comunicat, el consistori exposa que l''AMB no està obligada a imposar el tribut metropolità ja que compta amb altres fonts d'ingrés'. També al desembre, Fortuny comentava que el càlcul de l'AMB, basat en el valor cadastral, produïa desviacions de fins al 60% de diferència entre contribuents.

Llavors i també ara, però, l'Ajuntament continua defensant els beneficis de l'entrada de la tarifa metropolitana en la vida dels santcugatencs. Ara bé, en cas que la justícia no suspengui la liquidació dels rebuts, el govern es vol cobrir les esquenes. És per això que l'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates recorda que el pacte pressupostari amb ERC-MES inclou mesures per contrarestar els efectes del pagament del tribut: més ajuda en habitatge i subvencions per al comerç local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.