Dones Sant Cugat en Comú crida a fer vaga el 8-M per 'forçar el canvi social'


  • Comparteix:

La mobilització de l'any passat va congregar un miler de persones / Autor: Cugat.cat

La mobilització de l'any passat va congregar un miler de persones / Autor: Cugat.cat

Dones de Sant Cugat en Comú mostren el seu suport a la vaga convocada aquest divendres amb motiu del Dia Internacional de la Dona i conviden la resta de dones a sumar-s'hi. En un comunicat defineixen la vaga general com 'la millor eina que tenim les dones per forçar el canvi social i visibilitzar les injustícies' i afirmen que encara queda molta feina a fer a la ciutat.

Per això, reivindiquen una vaga tant laboral i estudiantil, com de cures i de consum per demostrar que 'si nosaltres parem, es para el món', seguint el lema de la mobilització de l'any passat. També criden a la vaga per acabar amb les discriminacions i per dir prou a qüestions com la violència masclista i l'explotació laboral. En aquest sentit, recriminen que la bretxa salarial a Catalunya sigui del 23,6% i que les dones pateixin 'més atur de llarga durada que els homes'.

El manifest de Sant Cugat en Comú també reclama acabar amb la invisibilitat de les cures i que les treballadores que s'hi dediquen tinguin unes millors condicions laborals. De fet, critiquen que 'ser dona sigui la principal causa de pobresa'. També exigeixen que la dona tingui capacitat de decisió sobre el seu cos i reclamen un 'avortament lliure i gratuït'. 'Nosaltres parim, nosaltres decidim', diuen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.