L'associació Àmbit B30 fa balanç i encara el futur a Sant Cugat

El consistori forma part de l'entitat


Temes relacionats

L'Associació Àmbit B30 comença a avançar per a la implementació del model d'economia circular ( 3/jul/18)

En marxa Hub b30, una eina per detectar i resoldre reptes d’innovació d’empreses i institucions (12/abr/18)


  • Comparteix:

L'associació Àmbit B30 ha posat al dia els seus projectes en sessió plenària aquest dilluns a l'Ajuntament de Sant Cugat. L'entitat, de la qual en forma part Sant Cugat, ha marcat els passos a seguir per a tirar endavant el Hub B30, una xarxa oberta per promoure la innovació entre empreses i administracions, el pla de mobilitat i infraestructures del territori i per a consolidar el projecte d'economia circular.

La sessió l'ha presidida l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha destacat 'més enllà dels projectes', 'els valors que representa l'associació': el treball 'des de la proximitat', i arribar a consensos 'des de la diversitat' i a través de la cooperació.

De la seva banda, Monràs, president de l'associació, ha agraït l'acollida de l'Ajuntament santcugatenc i ha posat l'èmfasi en l'actuació econòmica acompanyada de la investigació i la innovació als municipis que comprèn aquest àmbit territorial. La mobilitat i les infraestructures han estat un dels punts clau de la reunió, en què també s'han tractat dos dels grans projectes de l'entitat: el hub B30 i l'economia circular.

Hub B30
La intenció és establir un punt de connexió únic per a què les petites i mitjanes empreses tinguin una referència que centralitzi les seves necessitats i poder compartir experiències. L'objectiu, segons ha explicat el vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics de la UAB, Javier Lafuente és dotar el territori de les estructures necessàries per a facilitar la innovació i fomentar la recerca.

Economia circular
L'entitat vol ara 'consolidar' la primera fase del projecte, del 2018, amb accions concretes i centrades en els sectors metal·lúrgic, químic i de l'alimentació. Unes accions que haurà de desenvolupar al llarg d'aquest any la pròpia indústria.

Mobilitat i infraestructures
A més, durant la reunió també s'ha tractat el pla d'infraestructures per a facilitar la mobilitat al territori. Una estratègia que hauran de treballar conjuntament amb la Generalitat.

Àmbit B30
L'associació Àmbit B30 està formada per més de 50 organitzacions de 23 municipis que es troben a l'àrea d'influència de la B30. Aquest organisme pretén reforçar el teixit industrial d’aquesta àrea, així com donar suport a l'emprenedoria, crear ocupació de qualitat i atraure inversió de l'exterior.







Josep Monràs

Són projectes que afecten el conjunt del territori de la B30, per tant tots els conciutadans. Des de l'àmbit de l'activació econòmica i la innovació per a una major creació d'ocupació i treball.

Carmela Fortuny

Un treball des de la proximitat per arribar a consensos des de la diversitat, perquè no tothom té les mateixes idees, i fer-ho des de la cooperació.

Javier Lafuente

Connectar les necessitats de la societat amb la realitat. En totes dues direccions: col·locar les necessitats socials dins de la recerca i la innovació, i el món de la recerca dins la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.