ERC-MES vol que el ple es posicioni en contra del trasllat a Sant Cugat del jesuïta denunciat per abusos sexuals


Temes relacionats

Traslladen a Sant Cugat un jesuïta denunciat per abusos sexuals (12/mar/19)


  • Comparteix:

El pare Sala ha estat traslladat al Centre Borja / Foto: Google Maps

El pare Sala ha estat traslladat al Centre Borja / Foto: Google Maps

ERC-MES demanarà el rebuig del consistori al trasllat del pare Pere Sala, denunciat per abusos sexuals a menors, al Centre Borja de Sant Cugat. Els republicans presenten una moció al ple municipal d'aquest dilluns amb la qual volen mostrar el seu suport a les víctimes de pederàstia i pedofília, i condemnar i rebutjar 'la connivència de les altes estructures eclesiàstiques' per 'encobrir i intentar silenciar' els casos d'abusos sexuals a infants i adolescents.

En aquest sentit, la moció exigeix a l'Església Catòlica 'que no toleri l'abús sexual a menors i que garanteixi que els seus espais siguin espais segurs per a la infància'. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez considera 'important' i 'pertinent' que el consistori 'condemni i rebutgi' aquests casos quan 'toquen de prop a la ciutat' i traslladar aquest rebuig tant a l'Església com al Parlament, al Congrés i al Senat perquè 'prenguin mesures'.

Gómez confia que la moció pugui esdevenir institucional malgrat la urgència perquè els representants polítics de Sant Cugat tinguin un 'posicionament polític clar' en aquesta matèria.

El text, de fet, també insta al Congrés dels Diputats i al Senat per tal que en els delictes d'abús i d'agressió sexual a menors s'amplïi el període de temps de prescripció fins que la víctima faci 30 anys.

Finalment, si s'aprova la moció també s'hauran de traslladar els acords tant al Centre Borja com a les administracions competents.


Èric Gómez

El consistori ha de prendre un posicionament polític clar de condemna i rebuig d'aquesta situació quan un cas toca de prop a la nostra ciutat. A partir d'aquí, dirigir-se a l'Església Catòlica perquè actuï de forma molt més contundent com a altres instàncies perquè prenguin mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.