Salat anuncia el desdoblament dels grups més tensionats el curs vinent per reduir les ràtios a les aules


Temes relacionats

CCOO alerta de sobreràtio d'alumnes als centres de Sant Cugat (13/mar/19)

La Generalitat planteja que la 13a escola comenci el curs vinent dins d'un altre centre ( 4/feb/19)

Ensenyament reconeix la necessitat d'una 13a escola a Sant Cugat 'en un futur immediat' (26/oct/18)


  • Comparteix:

CCOO ha alertat de la sobreràtio a aules santcugatenques / Foto: Ajuntament

CCOO ha alertat de la sobreràtio a aules santcugatenques / Foto: Ajuntament

El departament d'Educació desdoblarà el curs que ve els grups més tensionats de primer i segon de primària per reduir la sobreràtio a les aules dels centres de Sant Cugat. La mesura l'ha anunciada la regidora d'Educació, Esther Salat, després que CCOO alertés de l'excés d'alumnes en alguns cursos. La mateixa Salat ha assegurat que 'fa temps que ho reivindiquen intensament' als Serveis Territorials de la Generalitat, que han determinat finalment aquesta solució.

Salat ha explicat que l'augment de ràtios a les aules prové de l'anomenat decret Wert, pel qual quan hi havia una demanda superior a les places no es podien crear nous grups, sinó que es repartien els alumnes entre les classes que ja existien. Una mesura 'extraordinària' que, en municipis com Sant Cugat, que no tenen una demanda contínua sinó que hi ha moltes famílies que volen escolaritzar els fills en cursos intermitjos, ha provocat 'més problemes dels previstos'.

La regidora indica que, des de l'Ajuntament, han alertat en diverses ocasions al departament d'Educació per a solucionar aquesta situació. A més, Salat també assegura que la Generalitat es planteja per al curs vinent 'l'embrió' de la 13a escola per a superar la saturació, com va avançar Cugat.cat, i 'evitar que es repeteixi en un futur'. Aquest compromís del govern català es complirà si la demanda de les preinscripcions supera l'oferta.

La mesura, segons Salat, no només servirà per baixar les ràtios, sinó també perquè la ciutat tingui capacitat per satisfer a la demanda en diversos nivells d'escolarització.


Esther Salat

En el cas de Sant Cugat jo diria que és especialment agut i d'aquí la nostra reivindicació constant als Serveis Territorials. La solució serà desdoblar tres grups dels més tensionats a diferents escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.