La construcció de 250 habitatges al Pla del Vinyet, més a prop

El ple haurà d'aprovar provisionalment el projecte per ampliar el parc d'habitatge


Temes relacionats

El ple aprova la modificació del PGM que permetrà edificar 250 habitatges a Pla del Vinyet (19/mar/18)


  • Comparteix:

Àmbit del Pla de Vinet / Foto: Ajuntament

Àmbit del Pla de Vinet / Foto: Ajuntament

Nou pas per al projecte de construcció de 250 habitatges a l'avinguda del Pla del Vinyet, entre l'escola Europa i els Cinemes Sant Cugat. El ple municipal ha d'aprovar aquest dilluns provisionalment la modificació del PGM de la zona per compensar el canvi de qualificació de les 14 hectàrees de Can Cortés, en ple Parc Natural de Collserola, que passaran a ser no urbanitzables.

Els edificis, sis blocs de pisos, s'ubicaran en una zona de més de 6.800 metres quadrats de zona verda, davant la masia de Torre Blanca i que obre portes, segons el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient, Joan Puigdomènech, a créixer cap al sector que ve a continuació en sentit a Esade. A més dels pisos, s'hi farà una plaça i també es preveu la futura implantació 'd'algun equipament públic encara per definir'.

Dels 250 habitatges, l'Ajuntament en destinarà 92 al lloguer protegit, mentre que 90 seran per compensar els propietaris de l'àrea de Can Cortés i també al particular d'un solar del carrer de Pahissa, a l'Eixample, on el consistori hi farà un parc públic urbà de prop de 900 metres quadrats per conservar tot l'arbrat i, en especial, una alzina catalogada. La resta serviran per compensar la cessió de l'espai als Jesuïtes, propietaris dels terrenys.

Puigdomènech ha definit com a 'coherent' la mesura, per portar el 'necessari' creixement de la ciutat cap a l'autopista i no cap a Collserola.

Després del període d'al·legacions, de les quals el responsable de Territori ha explicat que se n'han estimat algunes presentades per la Companyia de Jesús, ha de tornar al ple. Si l'aprova provisionalment, l'expedient passarà a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat per a la seva aprovació definitiva.

A més, encara en matèria d'Urbanisme, l'equip de govern també porta a aprovació provisional la modificació puntual del PGM per a la implementació de mesures per a l'increment del parc d’habitatge protegit a la ciutat. L'objectiu és destinar al règim protegit el 30% de les noves promocions mitjançant el dret de tanteig i retracte.


Joan Puigdomènech

Això és coherent amb la política que tenim com a model de ciutat per frenar el seu necessari creixement cap a Collserola i portar-lo cap a l'autopista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.